На 29 март излиза от печат Крясъкът на орела“ –

...
На 29 март излиза от печат Крясъкът на орела“ –
Коментари Харесай

„Крясъкът на орела“, ново продължение на сагата „Милениум“

На 29 март излиза от щемпел „ Крясъкът на орела “ – първа книга от новата поредност, учредена на паметната трилогия „ Милениум “ от Стиг Ларшон. След тази седма част на сагата се чакат още два романа от Карин Смирноф, чиято храброст заслужава възхита.

„ Крясъкът на орела “ (преводач: Силвана Кирякова, художник на корицата: Живко Петров, 392 стр., цена: 25 лева.) наблюдава приключенията на старите ни познайници от „ Милениум “ Лисбет Саландер и Микаел Блумквист. Запознаваме се от близко и с дъщерята на Микаел - Пернила, с внука му Лукас, както и с племенницата на Лисбет, единайсетгодишната Свала, момичето, което не познава болката. И тук, както и в предходните книги, откриваме значимите за Стиг Ларшон тематики като злоупотреби с властта, политически измами, принуждение в фамилията и в обществото. Изпълнена с непредвидени обрати и забавни психически портрети, книгата ни води на странствуване не просто в далечния север на Швеция, само че и в дебрите на човешката душа.

Нашумялата шведска писателка Карин Смирноф е родена през 1964 година. По специалност публицист, тя прави дебют в художествената литература през 2018 година с „ Моят брат “ - разказ, който се радва на голям читателски триумф. Именно той ѝ вдъхва убеденост, с цел да одобри предлагането да довърши сагата „ Милениум “, стартирана от Стиг Ларшон и продължена изобретателно от Давид Лагеркранс. Макар за Смирноф това да са първи стъпки в света на престъпната литература, размерът на продажбите в Швеция е красноречиво удостоверение за нестихващия интерес към героите на Ларшон и техните борби.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР