На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си

...
На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си
Коментари Харесай

Ограничават движението в центъра на София от утре заради чествания за членството ни в НАТО

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединението си в НАТО.

През 2004 година, на 29 март, България, дружно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения публично стават част от военния алианс.

По този мотив Министерството на защитата и Министерството на външните работи провеждат церемониален концерт, който ще се състои от 18.00 часа на пл. „ Княз Александър I “ в петък.

В него ще вземат присъединяване Гвардейският внушителен духов оркестър и реализатори от Представителния отбор на Въоръжените сили към Националната гвардейска част и джаз бендът на НАТО, който гостува за първи път в България.

Джаз бендът е част от Международния оркестър на Върховното основно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (SHAPE).

Концертът ще бъде открит със взаимно осъществяване на химна на Република България и химна на НАТО.

Заради честванията организацията на придвижването в част от центъра на София се трансформира от на следващия ден, оповестиха от Столична община.

От 12:00 ч. на 28 март до привършване на събитието на 29 март се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства на паркинга на пл. „ Кн. Александър I “.

От 08:00 ч. до привършване на събитието на 29 март на площад „ Николай Гяуров “ и на югоизточната дъга на площад „ Св. Александър Невски “.

Изключение се позволява за колите на гостите поканени на събитието.

От 14:00 до 22:00 часа на 28 март и от 07:00 ч. на 29 март до 02:00 ч. на 30 март се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. „ Цар Освободител “ сред ул. „ Г. С. Раковски “ и площад „ Независимост “, единствено при нужда и по преценка на отдел „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи.

От 14:00 ч. на 28 март до привършване на събитието на 29 март се позволява престоят и паркирането на пътни транспортни средства, пренасящи участниците в събитието от Национална гвардейска част пред Археологическия музей.

Столичната дирекция на вътрешните работи обезпечава защита на мероприятието, постове за надзор и контролиране на придвижването на основни кръстовища за тези часове на посочените места.

На 28 март, от 11:00 ч. Националният военноисторически музей ще открие изложбата " Българската войска - 20 години част от НАТО ". Национална конференция на тематика " 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно " ще се състои на 29 март в Централния боен клуб под егидата на държавното управление.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР