На 29 и 30 юни в Русе ще се проведе

...
На 29 и 30 юни в Русе ще се проведе
Коментари Харесай

Международно изложение в Русе представя вина от Дунавския регион

На 29 и 30 юни в Русе ще се организира четвъртото издание на Дунавско винарско ревю BLUEWINE EXPO. Във форума ще вземат участие винопроизводители от Дунавския район в България, Румъния и Сърбия. Изложението в крайдунавския град се провежда от Община Русе и Оперативна програма „ Русе Арт “ в съдействие с Организацията за ръководство на Дунавски туристически регион.
Откриването ще бъде на Международния ден на река Дунав - 29 юни, от 13 ч. във фоайето на Доходно здание, а половин час по-рано за положителното въодушевление на посетителите ще се погрижи Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев.
Наред с дегустацията на качествени виновност от разнообразни региони, посетителите ще могат да се включат в разнородни начинания. В събота, благодарение на художничката Петя Кирилова, гостите ще бъдат провокирани да рисуват върху чаши от вино. Освен това, в два следващи уъркшопа - от 14 и от 15 ч., ценителите на виното ще могат да разкрият креативните си качества и да нарисуват своя картина на по чаша от обичаната напитка под управлението на екипа на PaintWine. И през двата дни на ревюто, Дунавската задруга на националните художествени занаяти и Школата по изобразително изкуство „ Палитра “ към ОМД - Русе ще притеглят вниманието на русенци и гостите на града с обичайни занаяти и забавни работилници, разположение пред Доходно здание.
Изложението разпространява потенциалa, произлизащ от узаконяването на „ Пътя на римските императори и Дунавския път на виното “ като културен маршрут на Съвета на Европа, в който е включена Община Русе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР