На 29 и 30 септември в пространствата на габровския Драматичен

...
На 29 и 30 септември в пространствата на габровския Драматичен
Коментари Харесай

24-часа театър за всеки във всички кътчета на театъра

На 29 и 30 септември в пространствата на габровския Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ ще се проведепилотното издание на 24-часовия маратон с разнородни театрални форми, наименуван „ Театър-24 “. Поводъте 10-годишнината от основаването на „ Малка театрална компания “. Той ще продължи от 18 ч. в петък до 18 ч. в събота.

Програмата смесва известни театрални жанрове с такива, които са едва познати на локалната аудитория. Неделима част от маратона са интерактивните спектакли иатракциони, креативен срещи, ателиета и работилници, в които феновете могат да се допрян до магията на театъра. Ще се включат към този момент одобрени театрални обединения и актьори от цялата страна. Инициативата е в партньорство с Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “.

За първи път в границите на маратона ще бъде показано и новото пространство за спектакъл в Габрово - сцена “Ъндърграунд ”. Освен сцените на Драматичния спектакъл, маратонът завладява и ексцентрични пространства като коридори, фоайета, механически зони и навън към театъра.

24-часовият маратон е нов културен формат, който ще показа театъра в друга светлина - като радостен празник, в който актьори и аудитория построяват дружно цялостното събитие.

Стартът на “Театър-24 ” ще бъде даден в петък, 29 септември, от 18 ч., във фоайето на Драматичния спектакъл и ще приключи на 30 септември в 18 ч. на Голямата сцена. Ще участватДимитър Иванов-Капитана, Ха-ха-ха импро, Театър Реплика, Тигран Торосян, Театър Арт Ленд, Театър Мале-мале, VR Lab, Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ и Малка театрална компания.

Достъпът до представленията и интензивностите в програмата е с вход свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР