На 29 и 30 май в град Цанджоу, провинция Хъбей,

...
На 29 и 30 май в град Цанджоу, провинция Хъбей,
Коментари Харесай

Град Цанджоу бе домакин на кръгла маса на журналисти от Китай и страните от Централна и Източна Европа

На 29 и 30 май в град Цанджоу, провинция Хъбей, бе извършена кръгла маса на публицисти от Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Тя бе проведена от Общокитайската асоциация на публицистите и в нея участваха над 40 представители на медии от 14 страни, измежду които Унгария, Сърбия, България, Полша и Гърция. Те разискаха въпроси, свързани със „ задълбочаване на обмена и взаимното учене и взаимно стимулиране на развиването “.

В изявленията си представителите на европейските медии показаха, че са мощно впечатлени от визитата си в Китай, правят оценка високо достиженията на модернизацията в китайски жанр и нейните нови хрумвания. 

Тази година механизмът за съдействие сред Китай и страните от ЦИЕ стартира второто си десетилетие, и това е добра опция страните да продължат да задълбочават съдействието и работят за разпространение и почитание на културното разнообразие. Държавите от ЦИЕ чакат да бъдат засилени обменът и съдействието с Китай в другите области, бе посочено още на кръглата маса.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР