На 29 години Трой Дийни е един от стълбовете в

...
На 29 години Трой Дийни е един от стълбовете в
Коментари Харесай

От затвора до капитан във Висшата лига

На 29 години Трой Дийни е един от стълбовете в тима на Уотфорд. Всъщност той е един от тримата играчи, които носят капитанската лента в тима, а през миналия сезон означи 6 гола в 31 мача. Той имаше решаваща роля, с цел да запазят „ стършелите “ своето място във Висшата лига за трета поредна година, само че имаше време, когато не всичко беше розово за него.

В една студена февруарска нощ през 2012 година, тогавашният нападател на Уотфорд (по това време в Чемпиъншип) прекалява с използването на алкохол, а по-късно взе участие в улична кавга до нощен клуб. Случилото се в последна сметка ще промени живота му. Той наритва крепко студени след скандал. Единият едвам оцеля от ритниците и юмруците в главата.

Но както споделят, нещастията в никакъв случай не идват сами. И това не е изключение и в живота на Дийни. Малко, откакто получава новината, че ще влезе в пандиза, неговият втори татко умира след дълготрайно заболяване. Биологичният татко на Дийни, който прекарва дълги интервали в пандиза, го напуща като дребен.

За благополучие на Дийни, покаянието и положителното му държание му оказват помощ да редуцира присъдата си от 10 на три месеца. И макар неговата безнаказаност, Уотфорд реши да му даде втори късмет. Той вкара 19 гола в 40 мача при повторното си завръщане към спорта.

Той продължи да се усъвършенства и се трансформира в решителен състезател за „ стършелите “ в годината на тяхната промоция във Висшата лига (2014/15), когато означи 21 гола в 42 мача.

„ Влизането в пандиза бе най-хубавото нещо, което ми се случи “, призна Дийни в изявление за „ Daily Mail “, в което също по този начин отбелязва, че е трансформирал отношението си зад решетките.

Днес е нов човек - образец за останалите в тима и обединителна фигура.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР