На 29 февруари се проведе 6-ото редовно заседание на Общински

...
На 29 февруари се проведе 6-ото редовно заседание на Общински
Коментари Харесай

Акценти от 6-ото редовно заседание на Общински съвет - Русе

На 29 февруари се организира 6-ото постоянно съвещание на Общински съвет – Русе и беше намерено от ръководителя акад. Христо Белоев при кворум от 50 общински съветници. Дневният ред включваше 47 точки, като първите две бяха оттеглени в самото начало.

Заседанието стартира с доклад на осъществяването на решенията на Общинския съвет от месец май 2023 година до месец октомври 2023 година, като за този интервал са признати общо 178 решения и няма неизпълнени такива.

Община Русе ще получи жилища в нова жилищен блок, която ще бъде построена на ул. „ Котовск “ 6 на мястото на някогашните бараки, за които бе взето решение да бъдат съборени. Предложението на администрацията бе подкрепено от общинските съветници, които одобриха първичните параметри в изискванията за тръжната процедура.

Малкият буферен паркинг в Русе е въведен в употреба преди месец, следва търг за отдаването му чартърен. Той е с потенциал 75 паркоместа за тежкотоварни автомобила като с построяването му е оборудването да способства за облекчение трафика на тежкотоварни коли, изчакващи прекосяването си към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – Русе посредством основаването на обособено място за паркиране и престой. Общинският съвет дефинира начална наемна цена на месец в размер на 18 хиляди лева без включен Данък добавена стойност.

На съвещанието на Общински съвет бяха гласувани и още обществени търгове, сред които търг за наддаване за отдаване чартърен на части от терени – обществена общинска благосъстоятелност за разполагане на рекламно-информационни детайли в Русе, както и за отдаване чартърен на общински терени за цветарски павилиони в Русе и Николово и бюфетът в СУПНЕ – Русе. Под наем ще бъдат още Сдружение „ Русенска търговско-индустриална камара “, „ Лайънс клуб Сексагинта Приста 2006 “, както и теренът под тотопункта на ул. „ Княжеска “.

Представен беше и финансовият доклад за активността на Фондация „ Русе – град на свободния дух “ за 2024 година и се одобриха бюджетът, насоките за работа и работната стратегия на Фондацията.

Шестото съвещание на Общинския съвет приключи с питания на съветници, свързани с поправки, пешеходни пътеки, сметосъбиране, скейт площадка и Алея на джаза.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР