На 29 август влак, натоварен с 50 контейнера машини и

...
На 29 август влак, натоварен с 50 контейнера машини и
Коментари Харесай

Китай пусна влак до Украйна

На 29 август трен, претрупан с 50 контейнера машини и съоръжение, потегли от Чунцин непосредствено за украинската столица Киев. Това бележи сполучливото стартиране на товарната жп линия Чунцин - Киев, която е част от постоянните направления сред Китай и Европа, оповестява Радио Китай.

В предишното изнасяните от Чунцин за Украйна артикули трябваше да минават през Беларус или Полша, в бъдеще обаче първо ще се събират в Чунцин и от там непосредствено ще доближават до Украйна. Това е още едно уголемение за товарните транспорти сред Китай и региона на Централна и Източна Европа, което ще свързва по-ефективно Евразия и ще спомага за по-бързото превозване. В същото време ще понижи доста разноските за логистика.

Според информация на Управлението на пристанището и логистиката на Чунцин, през първата половина на тази година са пуснати 1359 товарни влака сред Китай и Европа, което е нарастване с над 50% на годишна база. Общият им брой от стартирането на линията през 2011 година към този момент е достигнал 8000.

През юни пък в провинция Съчуан беше демонстрирана първата въздушна железница. Машината развива скорост до 80 километра в час. С влака могат да пътуват към 120 души. И, с цел да е цялостна насладата от пътуването - стените и подът на железницата са стъклени. Така се обезпечава 270 градусова панорамна панорама.

Небесният трен е подобаващ за планински региони и мъчно налични зони. Надеждите на управляващите в провинция Съчуан са, че железницата ще помогне за развиването на туризма, освен с превозването на пасажери, само че и с една нова ниша - съзерцание на природата от високо.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР