На 29 април рождения си ден празнува Ума Търман -

...
На 29 април рождения си ден празнува Ума Търман -
Коментари Харесай

Фаталната жена на Холивуд - Ума Търман на 49!

На 29 април рождения си ден чества Ума Търман - една от най-ярките и запаметяващи се актриси в сектора, чието има значи "даряваща самодоволство ". Днес тя навършва 49 години!

Американската актриса е родена в Бостън в фамилията на експерта по източни религии проф. Робърт Търман и психотерапевта Нена Търман.



Името Ума е концепция на татко й, който в действителност е първият американец, станал будистки духовник, отдаден в набожен ранг от самия далай лама.

Повлиян от активността си, мистър Търман дава на децата си странни за Запада имена, само че пък с огромен смисъл за Изтока - кръщава щерка си на индийската богиня Ума, а синовете си - Ганден, Дехен и Мипам...



Актрисата е видяна през 1990, след присъединяване й в еротичната драма "Хенри и Джун ", в който извършва ролята на Джун Милър - брачната половинка на скандалния публицист Хенри Милър - съблазнително, почтено и жертвоготовно момиче. Филмът, естествено, е разгласен за порнография, само че пък с помощта на него Ума е оповестена за "секс-символ на интелектуалците ".

Ума Търман взе участие допълнително от 50 кино лентата и телевизионни сериала, като безспорните шлагери измежду тях са "Гатака ", "Батман и Робин ", "Истерична слепота " и класиките "Криминале " и "Убий Бил ".



Любимата актриса на паметния режисьор Куентин Тарантино е номинирана за "Оскар " през 1994 година за най-хубава женска поддържаща роля във кино лентата "Криминале ", а през 2002 печели "Златен глобус " за най-хубава актриса за присъединяване си в "Истерична слепота ".



Има два брака зад тила си – с актьорите Гари Олдман и Итън Хоук. Актрисата има и 3 деца.

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР