На 29.03.2024 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа

...
На 29.03.2024 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа
Коментари Харесай

Дело срещу шофьор за причинена смърт по непредпазливост гледа съдът в Плевен

На 29.03.2024 година, състав на Плевенски областен съд ще прегледа наказателно дело, което е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против В.С.Д., роден 1960 година от с.Къшин, обл. Плевен.

Той е упрекнат в това, че на 22.01.2022 година, при ръководство на МПС, по несъобразителност предизвикал гибелта на едно лице.

На посочената дата, обвиненият е трябвало да транспорти пациенти на хемодиализно лекуване от УМБАЛ „ Г. Странски “ до домовете им в разнообразни обитаеми местасъс длъжностен бус. При оставянето на един от пациентите (пострадалото лице), обвиненият водач не видял, че същият е слязъл към този момент от рейса и подхванал напредване на автомобила обратно, като при тази маневра блъснал потърпевшия и го прегазил. Пострадалият получил тежки контузии и умрял преди идването на медицинския екип, който бил извикан.

Обвинителният акт е импортиран в Окръжен съд - Плевен на 04.10.2023 година и по делото има извършени към този момент две правосъдни съвещания. Първото е било разпоредително, а във второто са разпитани очевидците по делото. В плануваното за 22 февруари правосъдно съвещание е планувано да бъдат разпитани движимостите лица изготвили изводи по назначените съдебномедицински експертизи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР