На 29.03.2024 г., от 17:00 ч. в Регионална библиотека Любен

...
На 29.03.2024 г., от 17:00 ч. в Регионална библиотека Любен
Коментари Харесай

Триумф на фантазията в триизмерни картини показва библиотеката в Русе

На 29.03.2024 година, от 17:00 ч. в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ ще бъде открита първата за страната галерия на триизмерни картини под мотото „ Триумфът на фантазиите “. Изложбата включва 12 картини живопис, рисувани с акрилни бои, върху изрязана в съответна форма основа от МДФ и платно, при които е употребена анаморфна техника. Гледано от избран ъгъл, всяко изображение основава илюзията за триизмерна обемна картина. Изложбата има интерактивен темперамент, защото разрешава директна връзка сред фена и творбата, което носи в допълнение съпреживяване на тематиките и концепциите, заложени в творбите. Наблюдаващият картината може да стане част от нея и, сниман с фотоапарат от избран ъгъл, този миг да бъде запечатан. Темата „ Триумфът на фантазиите “ кореспондира с необятния свят на детското въображение, изпълнен с вълшебен облици и завършения. Идеята е всяка една картина да показа реален кадър от въображаемият свят на детето и да се трансформира в прекарване.

Произведенията са дело на художниците Невена Лефтерова и Евгения Лефтерова, за които изложбата на трииизмерни картини в затворено пространство е дебют и се показва за първи път в Русе. Те са едни от дребното в България, които творят в региона на триизмерното улично изкуство. Имат богат опит и участия в начинания в България, Германия, Испания, Сърбия. Произведенията ще останат експонирани в продължение на два месеца.

Изложбата се открива по плана “Новатори в културното предприемачество и нови благоприятни условия за просвета и изкуство в ревитализирана многофункционална зала на социална библиотека “ на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “, финансиран по Оперативна стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ с предпочитана ос „ Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.1. " Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР