На 28 юни 2024 г. успешно са внедрени нови функционалности

...
На 28 юни 2024 г. успешно са внедрени нови функционалности
Коментари Харесай

Българският търговски регистър разшири обмена на данни с регистрите на държавите от ЕС

На 28 юни 2024 година сполучливо са внедрени нови функционалности в Информационната система на Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, посредством които се уголемява размерът на информацията, обменяна от българския търговски указател с регистрите на страните членки на Европейски Съюз посредством системата за взаимно свързване на регистрите (BRIS). Така България стана една от първите страни, внедрила функционалностите на версията BRIS 3.
 
От 30 март 2022 година нашият търговски указател е обвързван със системата за взаимно свързване на комерсиалните регистри (BRIS). Това разреши посредством Европейския портал за електронно правораздаване, раздел " Търговски регистри, търсене на сдружения в Европейски Съюз " да се вършат информации по компания и ЕИК за сдруженията, които попадат в приложното поле на Директива 2017/1132 на Европейския парламент и на Съвета – информация за настоящо положение, трансгранични сливания и други
 
Сегашното разширение е в осъществяване на промените в Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, транспонирали новите правила по Директива (ЕС) 2019/1151 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на потреблението на цифрови принадлежности и процеси в региона на дружественото право.
 
След внедряването на новите функционалности в осведомителната система на Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ) към този момент се обменят данни при презгранична регистрация на клон. Така въз основа на съобщение от BRIS по партидата на сдружение, записало клон в друга страна членка, ще се отразява информация за клона и за неговото закриване, а при промени в сдружението майка те ще бъдат отразявани по партидата на клона му.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР