На 28 септември, сряда, от 11:00 до 14:00 ч. Paradise

...
На 28 септември, сряда, от 11:00 до 14:00 ч. Paradise
Коментари Харесай

Кръводарителска кампания ще се проведе в Paradise Center

На 28 септември, сряда, от 11:00 до 14:00 ч. Paradise Center взаимно с Национален център по трансфузионна хематология провеждат акция за кръводаряване, включването в която изисква предварителна онлайн регистрация на 

Отделете половин час от забързания си ден, пригответе персоналната си карта и подайте ръка на тежко заболели и потърпевши хора, за които вашите 450 мл. кръв имат животоспасяващо значение, приканват уредниците. Не забравяйте да отбележите часа, в който можете да се явите на равнище -1 в комерсиалния център, като попълните онлайн формуляра на линка нагоре.

В самодейността може да вземе присъединяване всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, който тежи повече от 50 кг и не е приемал лекарства в последните 48 часа. Всички материали и консумативи за кръводарителската акция са стерилни и за еднократна приложимост.

Преболедувалите CОVID-19 могат да подаряват кръв след 40 дни от позитивния тест и при изискване, че са изцяло възобновени от болестта.

Не се изисква специфична подготовка преди акта на кръводаряване. Експертите поучават да се храните постоянно и разнообразно, с цел да заздравите силите на организма и да повишите качеството на кръвта. Процедурата лишава 30 минути, като след нея се одобряват повече калорични течности и храни.

Целта на акцията е да увеличи информираността на жителите по отношение на кръводаряването и изгодите от него и да улесни всички, които са подготвени и желаят да подаряват кръв, с цел да спасят нечий живот.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР