На 28 септември председателят Си Дзинпин изпрати поздравително писмо до

...
На 28 септември председателят Си Дзинпин изпрати поздравително писмо до
Коментари Харесай

Сътрудничеството и солидарността между Китай и Аржентина може да бъде пример за много страни

На 28 септември ръководителят Си Дзинпин изпрати приветствено писмо до китайско-аржентинския конгрес за културен продан, в което изрази вяра той да помогне за по-нататъшното развиване на всеобхватното стратегическо партньорство сред двете страни и даде принос за построяването на общността на споделена орис.

 „ От половин век насам, двустранните връзки претърпяват промени в интернационалната общественост, и стават добър образец за взаимност и съдействие, както и взаимно развиване на страни на нововъзникващи пазари и разрастващите се страни “, написа китайският ръководител.



В приветственото си писмо до форума президентът на Аржентина Алберто Фернандес също съобщи, че се надява двете страни да задълбочават съдействието, да способстват за всеобхватното стратегическо партньорство между тях и дадат по-голям принос за повишение благосъстоянието на двата народа и за мира в света.

Тази година се означават 50 от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Аржентина. Провеждането на форума демонстрира вниманието, което двете страни отделят на връзките между тях, както и задава стратегическата тенденция за поощряване на културния продан и съдействие.

„ Китай и Аржентина са положителни другари и положителни сътрудници “, показва още в писмото си Си Дзинпин, добавяйки, че в основата на съдействието и общото развиване стои взаимната поддръжка и почитание на държавния суверенитет. Аржентина се придържа към правилото за „ един Китай “, а Китай поддържа възобновяване на аржентинския суверенитет над Малвинските острови.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР