На 28 септември от 16.30 до 21.00 часа Национална спортна

...
На 28 септември от 16.30 до 21.00 часа Национална спортна
Коментари Харесай

Олимпийското таекуондо се включва активно в Европейска нощ на учените

На 28 септември от 16.30 до 21.00 часа Национална спортна академия (НСА) ще се трансформира в самобитна „ лаборатория “ за събитието “Европейска нощ на учените “. Инициативата на Европейската комисия има за цел да показа достиженията на спорта и ролята на спортната просвета пред необятната общност. Проектът желае да стимулира хората от всички възрасти да се замислят за личната си ежедневна интензивност и методите, по които могат да се погрижат за здравето си.

Към самодейността се причислява и комисията за научно-приложна активност и връзки с Кукион (Kukkiwon) към Българска федерация по таекуондо с ръководител Димитър Аврамов. Националният показателен тим ще покаже неповторима проява пред всички участници.

Изследователи от Центъра за научна и приложна активност в спорта към НСА ще показват разнообразни научно-изследователски способи за диагностика и възстановяване на спортните достижения: пулсоксиметрия, оценка на равнищата на физическа интензивност, тензометрия, биоелектрически импедансов разбор на тялото и други способи за теренни проучвания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР