На 28 октомври следобед болните с , настанени в новосформираното

...
На 28 октомври следобед болните с , настанени в новосформираното
Коментари Харесай

Въпреки че болните с COVID-19 са преместени, лекарите от Велики Преслав не оттеглят оставката си

На 28 октомври следобяд болните с, настанени в новосформираното поделение за пациенти с COVID-19 от Шумен в общинската болница във, са били преместени. Въпреки това лекарите, подали всеобща оставка, не са я отдръпнали. Това стана ясно от описа на шефа на МБАЛ Велики Преслав - доктор Йошинка Ненчева пред btv.

 Затварят нощните заведения в Шумен до 16 ноември Затварят нощните заведения в Шумен до 16 ноември
В Шумен затварят нощните заведения и нощните заведения до 16 ноември, оповестява БНР. Решението е на Областният спешен щаб поради трайната т...
" Вече всички заболели с COVID-19 бяха превозени към Комплексния онкологичен център в ранния следобяд (тази сряда) “, заяви доктор Йошинка Ненчева.
Тя е разговаряла с медицинските служащи през вчерашния ден, само че резултат няма. Оставките на 80% от медиците остават на бюрото й. Директорката счита да организира самостоятелни диалози с медиците.
След близо 50 година стаж в лечебното заведение доктор Ирина Радева е един от лекарите подал молба за овакантяване. Тя е безапелационна, че няма да отдръпна молбата си.
" Възрастта ми не ми разрешава да бъда на равнище и съм в рисковата група ", изяснява др Радева.
 Лекарите от Шумен са на ръба: Искат сътрудниците им да бъдат задължени да оказват помощ Лекарите от Шумен са на ръба: Искат сътрудниците им да бъдат задължени да оказват помощ
Лекарският съюз в Шумен желае да се задължат медиците от доболничната помощ да работят и в болничното заведение, с цел да се преодолее рецесията с недос...
По нейните думи отдръпването ѝ не е тичане от отговорност за пациентите в тази спешна обстановка, тъй като тя и брачният партньор ѝ доктор Радев са единствените, които са се върнали да ги лекуват.
Откритата през 1969 година болница обслужва освен община Велики Преслав, само че и Върбица. Въпреки това нейното бъдеще постоянно се слага на карта.
Кметът на община Велики Преслав Янко Йорданов е безапелационен, че ще бъде направено всичко допустимо да бъде непокътнато лечебното заведение поради застаряването на популацията и неприятните транспортни връзки в района.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР