На 28 октомври от9,30 часа в скалната църква Св. св.

...
На 28 октомври от9,30 часа в скалната църква Св. св.
Коментари Харесай

Първо честване паметта на Св. Теофана в Ивановския манастир

На 28 октомври от9,30 часа в скалната черква „ Св. св. Теодор Тирон и Стратилат “ в Ивановския скален манастир „ Св. Архангел Михаил “ ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия във връзка първото честване паметта наСв. Теофана Басараб, канонизирана от Румънската православна черква на 21 май 2022 година Литургията ще бъде отслужена отНегово Преосвещенство Главиницкия свещеник Макарий– викарий на Русенския митрополит.

Честваната светица е известна в българската история като кралица Теодора, първа брачна половинка на цар Иван Александър, след това приела монашество под името Теофана. Нейно старинно изображение има непокътнато в скалната черква, където ще бъде отслужена св. Литургия. Там тя е показана като ктитор на храма.



За искащите да вземат присъединяване в богослужението ще бъде проведен автобусен транспорт от град Русе до Ивановския скален манастир. Цена на превоза в двете направления е8 лв..Записване: Катедр. храм „ Св. Троица “Броят на участниците е органически до 30.

Внимание:Участниците би трябвало да са с подобаващи обувки за вървене и самите те да имат опция и сили да вървят пешком – от паркинга ще се върви пешком 40 минути до самата черква!Автобусът потегля в 8,00 часа от паркинга на Катедрален храм „ Св. Троица “и се връща след отслужването на Литургията и къс обяд, обезпечен на място.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР