На 28 ноември беше даден официален старт на проекта Изграждане,

...
На 28 ноември беше даден официален старт на проекта Изграждане,
Коментари Харесай

Поставят още станции на границата ни с Турция

На 28 ноември беше даден формален старт на плана " Изграждане, развиване и оптимизация на цифровата TETRA система и радиорелейна мрежа, ръководени от Министерство на вътрешните работи ". Проектът стартира с създаване на базови станции за допълнение на радиопокритието на съществуващата ТЕТРА мрежа на българо-турската граница, с цел да имат връзка служителите на реда между тях.
Договорът е на стойност 108 405 677 лева без Данък добавена стойност и е част от Плана за възобновяване и резистентност на Република България. Развитието на ТЕТРА системата се осъществя от консорциума „ Национална Система за Критични Комуникации “.
 Дългосрочната цел е покритието да доближи над 95% от територията на България. „ Телелинк Инфра Сървисис “ ЕАД ще работи по построяването на инфраструктурата за нови обекти, доставката и инсталирането на резервирано електрозахранване, мрежово съоръжение и част от информационното съоръжение за транспорт на данни и глас. “, разяснява Дина Темелкова.
TETRA е редуциране от Terrestrial Trunked Radio, или наземно канално радио. Системата обезпечава нискочестотна криптирана връзка, която се употребява за продан на информация от военни и органи на реда, в помощ на популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР