На 28 ноември 2018 г. 63-годишен мъж от Русе изпада

...
На 28 ноември 2018 г. 63-годишен мъж от Русе изпада
Коментари Харесай

Две донорски ситуации само за седмица, спасени са четирима човека

На 28 ноември 2018 година 63-годишен мъж от Русе изпада в мозъчна гибел. Въпреки тежката загубата, околните вземат благородното решение да дарят органите и да спасят човешки живот.

Изпълнителна организация по трансплантация координира визитата на екипите от Александровска болница и болница „ Лозенец “ до болница „ Канев “- Русе и превозването на органите до София.

В Александровска болница са осъществени бъбречните трансплантации на 55-годишен пациент и на 22-годишен пациент от листата на чакащи, оповестиха от Агенцията по трансплантации.

При друга донорска обстановка на 30 ноември в болница „ Св. Марина “ - Варна 27-годишна жена изпада в мозъчна гибел. Близките й също вземат решение да дарят органите за трансплантация.

Изпълнителна организация по трансплантация и Министерството на здравеопазването координират превозването на тялото със аероплан от Варна до София в болница болница „ Света Екатерина “, където са експлантирани органите.

След даване на белия дроб по линия на Евротрансплант, от трансплантационния център Университетска болница – Виена дойде екип от трима медицински експерти за вземането на органа за трансплантация.

На 1 декември са трансплантирани черния дроб във Военномедицинска академия и белия дроб в Университетска болница – Виена.

За първи път след двугодишно спиране Изпълнителната организация по трансплантациите сполучливо предлага бял дроб по линия на Евротрансплант.

Хуманният жест на фамилията на умрялата избавя живота на двама тежко заболели пациенти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР