На 28-ми октомври, управителят на Област Плевен Иван Петковучаствав тържественото

...
На 28-ми октомври, управителят на Област Плевен Иван Петковучаствав тържественото
Коментари Харесай

Откриха паметник на опълченци от с. Овча Могила, загинали в Руско-турската освободителна война

На 28-ми октомври, шефът на Област Плевен Иван Петковучаствав тържественото разкриване на монумент на 24 опълченци, починали по време на Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 година от с. Овча Могила -Община Свищов.

 Церемонията по откриването се състояпод управлението на Командването на 55-ти инженерен полк – Белене в наличието на Бригаден военачалник Иван Маламов, шеф на НВУ „ Васил Левски “, представители на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на участниците във войните, Национален съюз „ Безопасност и защита “.



В знак на респект към починалите за свободата на България родолюбцивенци и цветяподнесоха регионалните шефове на Плевен, Велико Търново, Ловеч и Бургас, както и кметът на Община Свищов.

 За да преклонятглава пред подвига на героите бяха пристигнали поданици от с. Овча Могила, както и посетители от прилежащи обитаеми места.

Паметникът се намира в центъра на селото. Композицията, която включва три тела – едно централно с височина 4 м и две странични с височина 2.7 м, е дело на скулптора Атанас Миндов. Дейностите по построяването провежда предприемчив комитет под председателството на Димитър Събков, Иван Петков, Андрей Андреев и Христо Милев.

 От името на министъра на защитата бяха връчени плакети.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР