На 28-ми и 29-ти април на посещение в Силистра, по

...
На 28-ми и 29-ти април на посещение в Силистра, по
Коментари Харесай

Преподаватели от Ямбол бяха на посещение в Силистра

На 28-ми и 29-ти април на посещаване в Силистра, по Национална стратегия „Иновации в действие“, бяха преподаватели от ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Петко Славейков“ от град Ямбол.

Заедно с сътрудници от ОУ „Отец Паисий“, представители на РУО – Силистра и на Общинските управляващи, те се срещнаха с работата на Иновативно учебно заведение „Св.св. Кирил и Методий“, което втора година осъществя плана „Разкази за Силистра и Дунава“. Основният акцент в нововъведението е повишението на качеството на обучение в самодейна среда, посредством клубни форми за учениците от прогимназиален стадий – „Краезнание“, „Аз поддържам връзка с Европа“ и „Аз изучавам румънски език“. При дребните възпитаници 6 паралелки имат статут на „Градски детективи“, които един път месечно организират своите проучвателен дни, търсейки забавни обстоятелства от градската среда.
Гостите бяха очаровани от симбиозата в представянето на клубовете, под надпис „Пристан“, където български, британски и румънски традиции и танци построиха „мост на реката“, открихме общи думи и корени.
Вторият ден, дружно с „Градските детективи“ от 2а и 2в класове, станаха очевидци на премерване и отчитане равнището на р. Дунав, а речните вълци от Дунавския клуб ги възпламениха по ветроходство и лов на риба.
„Черешката на тортата“ бе изненадата от кмета на града – доктор Юлиян Найденов, който провежда разходка с слънчево корабче по Дунав за всички участници в новаторския ден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР