На 28-ми април в спортна зала Белица“ в град Костинброд,

...
На 28-ми април в спортна зала Белица“ в град Костинброд,
Коментари Харесай

Община Костинброд отличи деца за успехите им в класическата борба и леката атлетика

На 28-ми април в спортна зала „ Белица “ в град Костинброд, кметът на община Костинброд Трайко Младенов, дружно с зам.- кмета Александър Ненов и Председателят на Общински съвет - доктор Атанас Тенев наградиха най-хубавите си състезатели в класическата битка и леката атлетика.
5 спортисти получиха статуетка и грамота за повсеместен принос и спортни достижения.
Денис Стоянов и Борислав Здравков са от клуб по битка “Белица ”, с треньори Борислав Здравков, Крум Веселинов и Димитър Ценков. Двете очаквания в битката са родом от град Костинброд. Тренират в клуб по битка “Белица ”. През годините съумяха да извоюват голям брой медали и след всеки изминат шампионат да стават все по-добри и все по- разпознаваеми.
Денис Стоянов е републикански първенец при децата в категория до 66 кг., бронзов медалист в категория до 92 кг. и бронзов медалист на републиканския шампионат за кадети в град Бургас. Това е дребна част от неговите оценки и достижения.

Борислав Здравков е сребърен медалист от Републиканското персонално състезание по битка за момчета в категория 62 кг., провело се в Горна Оряховица, бронзов медалист в категория до 71 кг. от държавното състезание по класическа битка, състояло се в град Самоков и нееднократен отличник от шампионат “Силата, хубостта, бързината и мисълта ”.
Три деца, трениращи в клуб по лека атлетика “Фортуна ”- гр. Костинброд, бяха отличени за повсеместен принос - Никола Величков, Калина Петкова и Росалия Рангелова.
Една от младите звезди на община Костинброд е Никола Величков. Той е в топ 10 по медали от целогодишното си присъединяване в Атлетическа лига, а в комплексното класиране е бронзов медалист.
Никола е златен медалист на скок от място и сребърен на 60м. от “Атлетиката търси гении ”, състоял се през 2021г.
Състезателят от клуб по лека атлетика “Фортуна ”- гр. Костинброд взе присъединяване и на съревнование атлетическа лига от веригата GO!KIDS! Никола се пребори за второто място и завоюва сребърен орден на скок от място с персонално достижение 196см за родени през 2011г. Също по този начин е и бронзов медалист на скок от място от финалния стадий на атлетическата верига GO!KIDS!

Лекоатлетът взе участие в обичайния състезателен шампионат „ Тереза Маринова и другари “ като завоюва златния орден на чистия спринт с резултат 7.8 сек.
Калина Петкова е златен медалист от Атлетическата лига. Тя е най- новата звезда на клуб по лека атлетика “Фортуна ”. Тя стартира сезона с орден и й пожелаваме по този начин да го приключи. 
Росалия Рангелова е родена и живее в град Костинброд. Спортният и път стартира от клуб по лека атлетика “Фортуна-Костинброд ” с треньор Фиданка Борисова. Нашата състезателка печели поредност Държавни трофеи и медали от Национални шампионати. В 8- ми клас се реалокира в 153-то Спортно учебно заведение и съставлява клуб “Локомотив ”.
Росалия през 2020г. стана първенец на България!
На Националния шампионат за юноши и девойки под 20години, провел се на 25 и 26 юли 2020г., Росалия е златен медалист на 100м. с трудности.

Тя е една от новите звезди на България и горделивост за община Костинброд.
Клуб по лека атлетика “Фортуна ”, тренираща на стадион “Белица ”, към този момент разполага с изцяло реновирана писта с дължина 120 метра. Монтирано е и ново осветяване от към улица “Славянска ”, с цел да се осветяват трибуните на стадиона и пистата.
Община Костинброд ожелава на всички трениращи деца в клуб по лека атлетика “Фортуна ” и клуб по битка “Белица ” една здрава и сполучлива година и честити рождения ден на треньора по битка Димитър Ценков - ЦУМ и му желае да бъде жив и здрав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР