На 28 май 2018-а ТИР навлиза в насрещното платно на

...
На 28 май 2018-а ТИР навлиза в насрещното платно на
Коментари Харесай

Ответен удар: Петиция срещу скандалната присъда на убиеца на...

На 28 май 2018-а ТИР навлиза в насрещното платно на автомагистрала " Тракия " и опустошава кола. В нея пътуват Ивайло Минчев бременната му другарка Северина Коралска. Двойката е тръгнала за София за обзор при гинеколог. Северина е бременна в 7-я месец. Шофьорът на ТИР-а - Станислав Пислар, отговорен за адското меле, е с позитивна проба за опиати.

Вчера, съвсем 3 години по-късно Върховният касационен съд сподели тежката си дума и дефинитивно понижи присъдата на Пислар на 4 години и 8 месеца.

Решението предизвика бурни реакции и бе несъмнено като скандално ниско за 2 отнети живота и един на неродено дете.

С присъдата не може да се помири и сестрата на починалия Ивайло - Доротея Минчева. Тя продължава да търси правдивост. За задачата е провела петиция в интернет с искане за по-тежка присъда за друсания украинец, видя кореспондент на " Марица ".

" Моят апел към всички жители е да поддържат тази подписка и да ми оказват помощ да изразя посредством нея всеобщото недоволството от правосъдната система, която за следващ път потвърди, че жали този, който не съблюдава законите в страната ни. И също по този начин апелирам всички вас да ме подкрепите в желанието ми да диря някаква правдивост, освен за моето семейство, само че и за всички, които са изгубили свои близки в сходни произшествия на пътя. Вярвам, че в случай че обединим сили можем да променим нещо ", приканва Доротея.

Петицията набира известност извънредно бързо. Вече са се подписали близо 2000 души, споделена е в обществените мрежи съвсем 3000 пъти.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР