На 28 март, в залата на Общински съвет, се проведе

...
На 28 март, в залата на Общински съвет, се проведе
Коментари Харесай

Публично обсъждане на Бюджет 2022 в Нова Загора

На 28 март, в залата на Общински съвет, се организира обществено разискване на Проекта за бюджет на Община Нова Загора за 2022 година На разискването участваха: кметът на общината Николай Грозев и неговият екип, Иванка Михова - Директор Дирекция " Финансова и административна активност ", Радка Димитрова – основен счетоводител, Пламен Юнгарев – шеф отдел " Териториално и селищно устройство и надзор на строителството ", общински съветници и други

Иванка Михова - Директор Дирекция " Финансова и административна активност " показа плана на бюджет за 2022 година, който е направен със съдействието на кметовете на обитаеми места, ръководителите на второстепенни разпоредители и бюджетни звена към Общинска администрация. Тя уточни, че финансовата рамка е 50 186 150 лв. и е съобразена с фискалните правила и ограничавания, избрани със Закона за обществените финанси. В разходната част на бюджета най-вече са заложените средства за обучение, следвани от тези за жилищно строителство, БКС и запазване на околната среда.

Началник отдел " ТСУКС " Пламен Юнгарев показа Капиталовата стратегия за 2022 година, която е в размер на 11 260 812 лв.. Предвидени са 2 657 744 лева за осъществяване на настоящи поправки за обществена и техническа инфраструктура.

В рамките на разискването кметът Николай Грозев отговори на постъпилите въпроси и отзиви от жители и заключи, че планът за бюджет е уравновесен, с усъвършенствани разноски и реалистично планувани локални доходи. Той съобщи, че Общинското управление продължава водената през последните години финансова дисциплинираност при изразходването на обществените запаси, както и ефикасното асимилиране на средства по оперативни стратегии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР