На 28 и 29 април президентът Румен Радев ще бъде

...
На 28 и 29 април президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Радев е на посещение в Кралство Испания

На 28 и 29 април президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе VI. Това е първото посещаване на български държавен глава в Испания за последните 23 години, оповестиха от прессекретариата на президента.

На 28 април президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от Негово Величество крал Фелипе VI и Нейно Величество кралица Летисия в двореца „ Сарсуела “, където ще проведат среща.

В Мадрид  той  ще беседва с министър-председателя Педро Санчес и с ръководителя на Конгреса на депутатите на Кралство Испания Меричел Батет.

В рамките на своето посещаване президентът ще открие Испанско-български бизнес конгрес. В бизнес делегацията, която съпровожда президента, са включени представители на редица български компании в региона на осведомителните технологии, туризма, земеделието, строителството и други, които ще обсъдят със свои сътрудници от Испания реализацията на общи планове.

Румен Радев ще организира среща с генералния секретар на Световната организация по туризъм Зураб Пололикашвили и ще беседва с представители на българската общественост в страната.

На 29 април българският президент и висш главнокомандващ на въоръжените сили ще посети Логистичния център за въоръжение и изследване край Мадрид, където ще организира демонстрационен полет на изтребител Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските Военновъздушни сили. Държавният глава ще прегледа и Оперативния център на Южното командване на НАТО.

Румен Радев ще посети също по този начин централата на футболен клуб „ Реал Мадрид “ на стадион „ Сантяго Бернабеу “, където ще организира среща с президента на Кралския футболен клуб „ Реал Мадрид “ Флорентино Перес.

В формалната делегация на българския президент са министърът на външните работи Теодора Генчовска, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, заместник-министърът по нововъведения и напредък Десислава Бонева, командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Димитър Петров и ръководителят на групата за другарство България-Испания в Народното събрание на Република България Инна Иванова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР