На 28 август 2021 година, събота, в гр. София ще

...
На 28 август 2021 година, събота, в гр. София ще
Коментари Харесай

Третото издание на Kaufland София полумаратон ще бъде през август във вечерен формат

На 28 август 2021 година, събота, в гр. София ще се организира третото издание на едно от най-атрактивните и всеобщи спортни събития на столицата – Kaufland София полумаратон, както и безплатното съревнование за възпитаници “RUN4EU”. За първи път тази година огромното спортно събитие има нов формат – вечерен полумаратон, който ще се организира в часовия диапазон сред 20:00 и 23:00 ч. По този метод софийският полумаратон ще се трансформира в първия градски шосеен вечерен полумаратон в България.

Kaufland София полумаратон включва няколко дисциплини с разнообразни дистанции и условия, измежду които – типичен полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. Основната цел на събитието е да насърчи дейния и здравословен метод на живот измежду хората. Именно поради това полумаратонът предлага огромно многообразие на дисциплини, подобаващи за всички, които биха желали да изпитат опциите си.

Регистрацията за събитието към този момент стартира и всеки, който желае да взе участие, може да се запише на уеб страницата. Със своето атрактивно трасе, което следва да обявим, привлекателна стратегия и богат избор от дисциплини за дребни и огромни, се чака събитието да притегли още по-голям брой участници по отношение на изданието от 2019 година, в което се включиха над 1200 души от 12 страни. Предвидените от уредниците дистанции са подобаващи както за опитни, по този начин и за начинаещи бегачи, а с помощта на щафетните надпревари в границите на самодейността RUN4EU, възпитаници още веднъж ще имат опция да се включат гратис в редица лекоатлетически игри, отборни и щафетни надпревари.

Тази година в границите на Kaufland София полумаратон ще се състои и утринен Recovery Run. Той ще се организира в деня след полумаратона – на 29.08, неделя, и е с начален час 10:00 часа. Трасето на Recovery Run ще бъде с дължина 2 км. Неделното утринно тичане е изцяло гратис и за него не се изисква предварителна регистрация.

В рамките на софийския полумаратон тази година още веднъж ще се организира самодейността “ RUN4EU " , която се провежда в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Бюро за връзка на Европейския парламент в България. Тя е ориентирана към възпитаници в разнообразни възрастови групи и има за цел да насърчи дейния метод на живот измежду децата в България. " RUN4EU " съставлява отворено съревнование, в което могат да се включат обособени възпитаници и учебни тимове. Съревнованието сред тях може да бъде на самостоятелен принцип на дистанции от 600 метра до 21,1 км или групово, като тимовете имат опция да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км. Допълнително са планувани и занимателни атлетически игри и провокации, подобаващи за всички в ученическа възраст. Състезанията, част от " RUN4EU ", са безвъзмездни за учениците, като за присъединяване в тях е нужна предварителна регистрация.

Наред с идеята за деен метод на живот, за втора поредна година Kaufland София полумаратон ще премине и с идеята „ 0 пластмаса за еднократна приложимост “. Сред ограниченията, които уредниците ще подхващат в тази посока по време на събитието, са подмяна на пластмасовите бутилки за еднократна приложимост с рециклируеми картонени чашки, разполагане на водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, потребление на дървени принадлежности и картонена посуда в кетъринг зоната и още редица други ограничения. Каузата на надпреварата е поредна стъпка от 360-градусовата тактика за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, която съорганизаторът на полумаратона Kaufland България ползва. Стратегията REset Plastic е основана и създадена от Schwarz Group и планува съответни ограничения за попречване потреблението на пластмаса.

Kaufland София полумаратон и надпреварата за възпитаници се провеждат от Спортен клуб „ Бегач “, Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България в партньорство със Столична община, Бюро за връзка на Европейския парламент в България и клуб „ Приорити Спорт “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР