На 28.11.2022 г. в рамките на инициативата Правосъдие в бъдещето

...
На 28.11.2022 г. в рамките на инициативата Правосъдие в бъдещето
Коментари Харесай

Прокурори от Кюстендил разговаряха с ученици от ПГ по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ как правата им могат да бъдат защитени

На 28.11.2022 година в границите на самодейността „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за правото “ районният прокурор на Районна прокуратура-Кюстендил Албена Разсолкова и заместител районните прокурори Галина Димитрова и Крум Крумов разговаряха с възпитаници от Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт „ Йордан Захариев “ в града.

На срещата, проведена от Асоциация на прокурорите и Камарата на следователите в България,  участваха към 40 момчета и девойки от 12-и клас. Албена Разсолкова им приказва за разделянето на управляващите и функционалностите на прокурора, а прокурор Крумов за структурата на държавното обвиняване. Обсъдено бе в какви случаи учениците могат да търсят подпомагане от прокуратурата.

„ Ако някой пострада от кражба или при сборичкване, би трябвало да подаде тъжба в прокуратурата, с цел да може неговите права и ползи да бъдат предпазени “,  изясни прокурор Разсолкова. Тя и сътрудниците й разговаряха с учениците за това какво би трябвало да вършат младежите, с цел да не се „ озоват в бездната на престъпността, а по-късно в бездната на страданието “.

Друг акцент на срещата бе казусът с домашното принуждение. Прокурор Галина Димитрова обясни на учениците спецификите на това закононарушение, което включва освен физическо, само че и психическо принуждение, както и какво може да създадат потърпевшите и институциите в сходни случаи. Прокурор Димитрова описа на учениците за професионалната си  кариера и ги насърчи да се насочат към правото.

Проведена бе полемика за последствията от използването на опиати и алкохол.  На учениците бе показан филм за ориста на наркозависимите.

Кампанията на АПБ и КСБ продължава със срещи с възпитаници в разнообразни градове в цялата страна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР