На 28.02 в Охрид трябва да започне делото за нападението

...
На 28.02 в Охрид трябва да започне делото за нападението
Коментари Харесай

Започва делото за побоя над Пендиков

На 28.02 в Охрид би трябвало да стартира делото за нападението против 21-годишния Хриситян Пендиков, който беше грубо пребит на 19-ти януари тази година, съобщи БГНЕС.

В нападението участваха двама души. Основният участник Илия Спесевски бе пуснат на независимост предходната седмица, откакто престоя един месец в ареста. Вторият заподозрят се съобщи на органите на реда самичък преди седмица.

Прокуратурата в града публично заяви, че Пендиков е пребит заради българската си етническа принадлежност. Заплахите против Пендиков и фамилията не престават и след тежкия случай.

В локалните медии, само че и доста политици, непрестанно внушават, че става въпрос за " престъпно закононарушение ", което няма политически и етнически претекстове.

Преди два дни македонският вицепремиер Боян Маричич даже прикани прокуратурата в районен съд Македония да стартира следствие против Християн Пендиков " поради обидите, които той е нанесъл на македонците ".

След побоя Пендиков съобщи, че за жалост " в РСМ е обикновено да те бият, да те псуват, да те стрелят, тъй като си българин и от полицията нищо да не подхващат “. " Пендиков ще би трябвало да потвърди тези си изказвания - че българите в Македония са измъчвани. Това не е правилно. Не е правилно, че е атакуван, тъй като е бил българин. Разбира се, че ние не оправдаваме насилието ", сподели Маричич и прикани прокуратурата да се заеме със случая. Маричич дава отговор за евроинтеграцията на РСМ в кабинета на премиера Димитър Ковачевски.

През последните месеци имаше няколко похищения против българския клуб " Цар Борис III ", където Християн Пендиков е секретар. Срещу клуба имаше и пукотевица с огнестрелно оръжие, само че досега няма арестувани, нито пък публична информация, че органите на реда търсят причинителите.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР