На 28.01.1998 г. са открити първите 6,5 км. Днес метрото

...
На 28.01.1998 г. са открити първите 6,5 км. Днес метрото
Коментари Харесай

25 г. метро: от 6,5 км стана 52 км Фандъкова



На 28.01.1998 година са открити първите 6,5 км. Днес метрото на София е към този момент 52 км. 80% от тях успяхме да построим в последните 14 години ”, означи кметът на София Йорданка Фандъкова, която ръководи града точно от 14 година

Напомняме, че първите 6 км са направени за 19 години, защото градежът стартира в самия завършек на 70-те години. А идващите 46 км – за 14 година Включително най-трудният сектор под жълтите павета с всички му археологически пластове и строените преди повече от век знакови здания, някои от които особено бяха укрепвани, с цел да не рухнат под напора на копаещите изпод мощни машини.

" Много хора към този момент не помнят каква беше София преди да има метро през Дружба, Младост, Изгрев, Лозенец, Надежда, Красно село, Овча купел ”, добави Фандъкова. И в действителност главните " спални ” региони на София се преобразиха, а и бе напълно осъвременена пътната им инфраструктура с прокарването на метрото под главните им трасета и артерии.

Кметът пропусна да означи, че една от четирите настоящи линии на подземната железница свързва за 15 мин. идеалния център с летището, а за още няма и 7 мин. с Централната гара, което беше десетилетия наред фантазия в София и продължава да бъде в доста други градове, в това число и много по-напреднали и по-добре устроени генерално в чужбина.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР