На 27 юли е образувано досъдебно производство за случая, при

...
На 27 юли е образувано досъдебно производство за случая, при
Коментари Харесай

15-годишното момче намушкало тийнейджъра в София с 30-сантиметров ловджийски нож

На 27 юли е формирано досъдебно произвеждане за случая, при който причинителят и потърпевшият са малолетни. Вчера на причинителя беше избрана най-тежката мярка за неотклонение, което за малолетни лица се взима при изключителни случаи. Това сподели конференция градският прокурор на София Емилия Русинова във връзка случая, при който на 26 юли 15-годишно момче намушка с нож 16-годишен юноша а междуетажна площадка на жилищен блок в столичния квартал "Надежда 3 ", съобщи кореспондент на Novini.bg

Деянието е осъществено с ловен нож към 30 см дълъг с острие към 18 см, Извършителят го е потърсил особено в дома си, взел го и е тръгнал с ясното схващане къде отива и какво ще извърши, съобщи Русинова.

Тя посочи, че сред момчетата е имало спор, предшестващ случилото се, преди към месец, по време на образователната година. Във въпросния ден причинителят се е обадил на потърпевшия с искане да си устроят пердах. Пострадалият е отказал. Обвиняемият е отишъл на адрес, където са били потърпевшият и брат му и се е разиграло тежкото престъпно закононарушение. Обвиняемият се е нахвърлил и е намушкал потърпевшия в корема, младежът има пострадвания и във врата, уточни градският прокурор на София.

Интересното е, че няма никаква сдържаност у обвинения, тъй като по-късно е срещнал свои познати и споделил, че не съжалява. Върнал се е на мястото на престъплението да си вземе очилата. Не се е поинтересувал за положението на потърпевшия, съобщи Емилия Русинова.

По думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов клиповете с обидно наличие, станали мотив за кървавата драма, не са били ориентирани съответно към причинителя. Ученическа работа, очевидците настояват, че по този начин са си създавали занимания. И да е имало проблем, той не е бил единствено сред тях. Ролята на родителите и учителите обаче е да обяснят сериозността на следствията, които провокират едни такива закачки, акцентира Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР