На 27 септември ще бъде изтеглен жребият с номерата в

...
На 27 септември ще бъде изтеглен жребият с номерата в
Коментари Харесай

На 27 септември теглят жребият с номерата в бюлетината на местните избори

На 27 септември ще бъде изтеглен жребият с номерата в бюлетината на всички партии и обединения. След това всяка ОИК ще дефинира номерата на локалните обединения и самостоятелните претенденти. Това сподели на седмичния брифинг на ЦИК Росица Матева. Регистрирани за локалния избор са 58 партии и 9 обединения.
 
``До 23 септември могат да се правят промени в състава или имената им. Тече регистрация на претендентите, която ще продължи до 26 септември. Ще избираме 5053 общински съветници, към този момент гласоподавателите могат да ревизират дали имената им попадат в описите за поддръжка на партиите, регистрирани в изборите ", изясни тя.
 
Попитана по какъв начин ще наподобява софтуерът на машините, Матева съобщи, че има условие към изпълнителя да предложи два разновидността. Изискването на ЦИК е гласоподавателят да не би трябвало в самото начало да дефинира в кои и в какъв брой от типовете избори ще гласоподава, да може да се връща и да трансформира своя избор.
 
По думите ѝ ще стане ясно по какъв начин ще се случи това, откакто бъдат извършени договаряния с изпълнителя и бъде подписан контракт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР