На 27 септември камион помита кола, която е спряла в

...
На 27 септември камион помита кола, която е спряла в
Коментари Харесай

Братът на Стела, убита от дрогиран водач, с разтърсващи думи

На 27 септември камион опустошава кола, която е спряла в спешната лента на Автомагистрала " Тракия " поради спукана гума. Загива 23-годишната Стела от Бургас, а други две момичета  са ранени тежко, трета се разминава с леки контузии.

Шофьорът на камиона е дал позитивен тест за приложимост на метамфетамин, алкохолната му проба също е позитивна. Досега той е бил глобен с фишове 21 пъти за разнообразни нарушавания като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат механически обзор.

" Какво е животът? Всеки ден вършим проекти за на следващия ден, за празниците, за години напред. И най-после внезапно всичко изчезва... Като една чернова, която не може да бъде преписана на чисто, тъй като листите към този момент ги няма, свършили са, тетрадката е празна. Тя беше открит и добър човек, постоянно усмихната, с възприятие за комизъм и жадност за живот... ", споделя нейният брат Георги пред Dnes.bg.

Стела е изтърсака в фамилията, най-малката от общо три деца. Трагедия лишава татко й още до момента в който е дребна, и оттогава тя се бори в живота с помощта и поддръжката на своето семейство.

Завършва Френската гимназия в Бургас, а по-късно се насочва към компетентност " Туризъм " във Варна, където тази година съумява да отбрани държавния си изпит с отличен триумф - 5.75.

" Скоро щеше да се дипломира и имаше толкоз доста проекти за бъдещето. Пред нея имаше толкоз доста възможности… Една изцяло елементарна сряда промени всичко, лиши вечно нейната светлина, и на нейното семейство. Една спукана гума в спешната лента и един дрогиран и пийнал водач, опустоши колата, нея и всички нейни проекти и фантазии за живота ", добавя Георги.

Семейството й е изрично, че не желае Стела да е следващата жертва в статистиката от " войната на пътя ".

" Всеки ден сестри, братя, деца, майки и татковци умират по пътищата. Загиват по нечовечен метод и биват забравени, единствено фамилиите остават да скърбят. А какво се случва с виновниците, къде отиват те? Не можем и не би трябвало просто да се помиряваме. Няма да оставим Стела да бъде следващата забравена, изгубена душа. Трябва да сме единни в тъгата си и да се борим за справедливост  по пътищата ", безапелационен е брат й.

Наказанието

Наказанието, което планува законът за такова закононарушение, е от пет до 15 години " отнемане от независимост ", както и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство. На водача на камиона му е повдигнато обвиняване и съдът ще би трябвало да открива степента на виновност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР