На 27 октомври в Сараево се състоя финалът на Световното

...
На 27 октомври в Сараево се състоя финалът на Световното
Коментари Харесай

Наш боец е сребърен медалист на Световното първенство на най-голямата асоциация по кикбокс - WAKO

На 27 октомври в Сараево се състоя финалът на Световното състезание на най-голямата международна асоциация по кикбокс WAKO (World Association of Kickboxing Organizations). България бе показана от един от най-хубавите ни кикбоксьори сега - плевенчанинът Димитър Пенчев, който си извоюва сребърния орден.

На състоялия се в Босна и Херцеговина шампионат, Митко се състезаваше в категория до 67 кг, където участваха още двадесет и двама бойци от разнообразни страни. До финала на шампионата нашето момче постигаше победа след победа. В първия си мач, жребият изправи Пенчев против съперник от Йордания - Мохамед Муса Али, който беше свален с нокдаун и изрично надвит с цялостно съдийско единогласие. Във втория си мач той нокаутира съперника от Полша - Елиас Янковски - във втория рунд. Мачът, който изпрати българина на край, беше против кикбоксьора Аброр Хакимов от Киргизстан, който също бе надвит със съдийско единогласие.

На финала Димитър Пенчев остана втори против най-голямата кикбокс звезда в Сърбия - Александър Коновалов. За страдание, мачът бе преустановен безпричинно, като повода за съдийското решение по този начин и не стана ясна.

За да стигне до върха обаче, Димитър Пенчев минава през сериозна подготовка и редица други победи. Както споменахме нагоре, точно неговият татко му дава подтик към кикбокса. Камен Пенчев е международен първенец по кикбокс от 95-та година, горделивост за страната ни и град Плевен. Именно по пътя на Камен върви и Митко, дружно с по-малкия си брат Камен, тренирайки от напълно дребни в клуба на своя татко - Семеен кодекс “Скорпион”.

Димитър е на 30 години и е първенец на България във всички стилове кикбокс. Балкански първенец за експерти и дилетанти. Вече и вицесветовен първенец с упоритости да покори международната купа. В кариерата си на професионален кикбоксьор има общо дванадесет срещи, от които 10 победи, шест от тях, извоювани с нокаут, и единствено две загуби.

Следващото огромно предизвикателство за Пенчев е мачът за европейската купа на WAKO PRO на 16 ноември в Памплона, Испания, против Андони Иглесиас. Пожелаваме триумф на Митко и се надяваме да донесе на България европейската купа от Испания!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР