На 27 октомври е време за промяна. Ние предлагаме по-добрия

...
На 27 октомври е време за промяна. Ние предлагаме по-добрия
Коментари Харесай

Иван Таков: Нито ще вдигаме данъци, нито такси

На 27 октомври е време за смяна. Ние предлагаме по-добрия модел на ръководство на София. Това съобщи претендентът за кмет на регион „ Възраждане “ и за общински консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков в ефира на Българска национална телевизия.

Той разяснява тематики свързани с бъдещето на София и регион ‘’Възраждане``, както и проблемите, за които Българска социалистическа партия има решение. ‘`Не намирам за мъчно да кажа добра дума за досегашното ръководство. Намирам за мъчно да кажа нещо добра за отношението на администрацията към крайните квартали на София’’, съобщи Иван Таков. Кандидатът за кмет на ``Възраждане`` беше безапелационен, че с изключение на красиви забележителности в центъра на града ни, гостите на града би трябвало да могат да видят и красиви и уредени квартали, както са в множеството европейски страни и някои зад океана. ``Би ми се желало в крайните квартали да има качествена инфраструктура и развъртян културен живот’`, добави Иван Таков.

Той разяснява, че още от 2015 групата на Българска социалистическа партия е излязла с рецензия към ръководещите, че София се развива на 2 скорости и това би трябвало да спре. ``Приоритети на Йорданка Фъндъкова за влизане в кварталите ги слушам от 4 години``, сподели Иван Таков. `’Щяха да се строят паркинги, има нула за в този момент. Тази година се гласоподава построяването на един паркинг в Надежда, който е с към 20-30 паркоместа’’, добави претендентът за общински консултант от листата на Българска социалистическа партия. Той беше безапелационен, че по този начин наречението буферни паркинги към метростанциите имат друга функционалност. ``Ние приказваме за паркинги, които да смъкват автомоблите от тротоарите. Това е главният проблем във ``Възраждане``. От диалозите с жителите си проличава, че това ги тормози най-вече. Паркира се по тротоари, улици и зелени площи, които са общинска собственост``, добави Иван Таков.

Кандидатът за областен кмет увери, че решение има и то е ясно. ``Изграждане на паркинги, няма друго решение. И в целия свят е едно и също. Функцията на Центъра за градска подвижност беше замислена по този метод - с парите от пратеното паркиране да се построяват паркинги. Всяка година се събират по 50-60 милиона``, безапелационен е бе той. Таков изясни, че инфраструктурата е от времето на социализма, качествена е, само че е на повече от 30-40 години. “На места няма даже осветление’’, добави той.

“Нито ще подвигаме налози, нито такси. Има задоволително доходи, казусът е в разпределението. Време е Столична община да мине към програмно бюджетиране. Бюджетът да е ориентиран към потребностите на хората, а не към потребностите на кмета и неговата администрация’’, безапелационен е Иван Таков, който през изтеклия мандат на СОС бе заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет. ‘`Последните 4 години нямаше нито един огромен план, който да мине без някакъв скандал. Ние бяхме 7 души в Общинския съвет, само че нашите цели и визии се чуваха’’, уточни той.

``Усещаме, че смяната идва. Усеща се в настроението на жителите. Сегашното ръководство е стигнало тавана на своя потенциал. Не виждаме нови, положителни решения. Само се приказва за дефицита на общински жилища, а това е доста значима тематика за нас. Вече повече от 10 години приказваме за мръсния въздух. София е един от градовете с най-мръсен въздух. Мерки се взимат, само че те би трябвало да са доста по-категорични. Необходимо е ново ръководство на София``, безапелационен е Иван Таков.

На въпрос, обвързван с неговото семейство, Иван Таков беше безапелационен, че се гордее с семейството си и тя нито му е пособия, нито му е пречела. “Аз в политически игри не вземам участие. Разчитам на знанията си и на персоналните си качества. Видно е какво съм направил и за партийната си организация и за региона си през годините. Видно е какво съм направил и като общински съветник`”, сподели в умозаключение Таков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР