На 27 ноември се навършва точно един век от подписването

...
На 27 ноември се навършва точно един век от подписването
Коментари Харесай

Граждански комитет: 100 години Ньойски диктат над България

На 27 ноември се навършва тъкмо един век от подписването на Ньойския контракт, който, съгласно мнозина български историци и родолюбци - е ограбващ и неправдив по отношение на страната ни, тъй като обрича наши сънародници.
 
 ньойски контракт

Проф. Лозан Митев от Гражданския комитет " Западни околности ", напомня, че преди 100 години в цяла България е разгласен тридневен печал, а във всяка черква е отслужена панихида. Парламентът излиза със специфична декларация.

" Това, което съзнателно се прикрива и до през днешния ден, е събитието, че България не отива да договаря за контракт. Българската делегация получава обвинителен акт в размер на 3 тома документи от към 1600 страници, наименуван Синята книга. Тези обвинявания са основата за наказание на България съгласно Женевските конвенции.

Обвиненията против България в Синята книга, са за осъществен геноцид нас сръбското население. Главният проблем е, че тези обвинявания са били събирани с грандиозни фалшификации ", споделя професорът, който е съумял да откри доказателства в архивите на Станфордския университет - точно дневника на един от участниците в тъй наречените Международна анкетна комисия - Уилям Драйтън. Проф. Митев е откупил копие от тези мемоари, в които се разкрива тоталната операция на постройката на Синята книга.
 
" Териториалните искания на Сърбия против България тогава са ужасяващи ", споделя още откривателят .-->

А илюстрацията, която дава за издание, е карта, съставка от Мемоара на Сръбското държавно управление до Върховния съвет и Конференцията в Париж, с настояванията по отношение на България. По думите му тази карта до момента не е оповестена в медиите.

" В нашите проучвания и позиции като Граждански комитет " Западни околности " ние приказваме за съществуване на престъпно закононарушение против България, което няма отминалост, защото то визира голяма част от нашия народ. Ние желаеме наказание на това закононарушение като антихуманно, което в действителност има за цел да отстрани опозоряването на България като варварска страна на убийци - етикет, който и до през днешния ден се притопля, комуто дава отговор ", декларира проф. Лозан Митев.

Именно Гражданският комитет " Западни околности " излезе преди дни с декларация във връзка годишнината. Документът, озаглавен „ 100 години Ньойски диктат и ориста на Българите в Западните околности през днешния ден “, е адресиран към държавните институции. В декларацията те показват, че Ньойският контракт има престъпен темперамент, тъй като страната ни е упрекната в осъществяване на геноцид въз основата на подправени документи. Според създателите този факт " постанова осъществяване на интернационално правно следствие без отминалост заради огромните човешки провали, които той нанася за десетилетия. В такова следствие Българската страна и външна политика би трябвало да играят дейна и градивна роля ".

" Спасяването на Българското население в Западните околности е въпрос на финален късмет за исторически отговорно деяние на цялото общество. Това народен духовен, исторически и човечен приоритет, който постанова система от ограничения обединени в цялостна национална стратегия ", приканват още от комитета " Западни околности ". Те упорстват така нареченият Западнопокрайнински въпрос да бъде подложен на национално и интернационално ниво в способените институции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР