На 27 ноември от 18.30 часа в Младежки дом Варна

...
На 27 ноември от 18.30 часа в Младежки дом Варна
Коментари Харесай

Фениксите с нова прекрасна премиера на варненска сцена

На 27 ноември от 18.30 часа в Младежки дом Варна е премиерата на новото зрелище на театрална групировка " Феникс “ " Животът, въпреки и къс “ по Станислав Стратиев, оповестиха за своя медиен сътрудник Varna24.bg от групировката.

Актьорите приготвят своя нов театър от юни. Режисьор и този път е артистът от Варненския трагичен спектакъл Свилен Стоянов. В екипът има нови попълнения от артисти, това са Росица Иванова и Теодор Хамат. Зад апаратната също има нови съидейници в лицето на Десислава Милева и Димитър Маринов.

" Екипът ни се уголемява и това е доста хубаво, че успяхме да заразим нови хора с духа на Фениксите. Въвлякохме ги в нашата цел. Това са доста надъхани младежи, които работя с голямо предпочитание, те внесоха нов живот във групировката. ", сподели Иван Цветанов от " Феникс “.

Формацията поставя старания с цел да финансира активността си. В момента още веднъж има благотворителен базар до осведомителният център в Община Варна, който ще продължи до 6 декември. Базарът е по случай 3 декември-Националният ден на хората с увреждания и Никулден.

" Винаги имаме потребност от помощ. Защото на нас ни трябват много средства за следващата фестивална година. За един фестивал са ни нужни над 2500 лева Получаваме над 10 предложения от разнообразни градове в страната, където се организират интернационалните фестивали. Ние сме единствената любителска театрална групировка, в която работят хора с увреждания и здрави хора в България.

Спектаклите ни на всички места са безвъзмездни. Залите ни по време на премиера са претъпкани на премиерите, само че по-късно е мъчно да се провежда публиката. Ние обаче играем с голямо наслаждение, даже да има един фен в залата. Надявам се с " Животът, въпреки и къс " да стигнем до повече хора, тъй като е нещо доста настоящо. Писано е преди много години, само че и през днешния ден проблемите, които слага са на дневен ред.

Сюжетът на спектакъла е за един проектант, който потегля да се бори да не одобряват пет ужасни блока и попада в една неуместна обстановка, че му се къса копчето на панталона. Той няма по какъв начин да отиде на полемиката с падащи панталони, по тази причина стартира да търси метод да си зашие копчето. Влиза в един блок, стартира от врата на врата да се моли за безвредна игла и копче, за да стигне до полемиката и се пребори за идеята си. Но случва все на хора, които не желаят да му оказват помощ. Стига до шивашки завод, където клонът работи единствено с материали на клиента-игла, конец и ножичка. Хората, които работят там стартират да си го прехвърлят и най-после отговорникът на клона му споделя, че ще му зашият копчето, само че би трябвало да си остави панталона и след три дни да отиде да си го вземе. Ей на такива парадокси сме очевидци всеки ден, нали? Спектакълът е комедия, ирония, гротеска. За мен има доста покруса в него, тъй като хората са се затворили в себе си и са бездушни към чуждата болежка ", описа още Иван.

Той е благополучен, че към групата има млади доброволци и прикани всеки, който има предпочитание да се включи към трупата им било като артист или като доброволец, който подкрепя работата им.

Ето какво споделя Деси, младо момиче от Варна, което неотдавна оказва помощ на Фениксите:

" Във феникс съм от скоро, мога да кажа единствено хубави неща за работата ни до момента. Приеха ме незабавно. Ходя с готовност на срещите и се пробвам да оказа помощ да реализираме тяхната концепция. Фактът, че оказвам помощ ме зарежда ужасно доста. Чувствам независимост да се показвам креативен и прочувствено. Причината да стана доброволец е доста елементарна, аз имам вяра, че колкото повече даваш, толкоз повече получаваш. За мен доброволчеството е най-хубавият метод да вложим желанието и ентусиазмът си в нещо свястно. То способства за устойчивото развиване на индивида, и е доста повече от правене на положително. Да бъдеш доброволец може да бъде дълготрайна ангажираност или onetime евент, и в двата случая то предизвиква дейното поданство. Доброволчеството сближава хората, предизвиква обществената правдивост и отговорност и ни кара да се чувстваме добре “.

Следващите постановки на " Животът, въпреки и къс " във Варна са на 4 декември и на 11 декември от 18 часа в Младежкия дом.

Амбицията на Фениксите са да изнасят повече представления в читалищата в дребните обитаеми места. Вече има проекти за 9 общини в България и за там ще са им нужни доста средства.

" Искаме там, където хората са зажаднели за изкуство, нямат никакво многообразие, ние да им подарим глътка благополучие. Най-важното е по време на турнето входът да е свободен. Не можем да тормозим хората с платени билети, желаеме да им подарим един час релакс. Имаме още много хрумвания, които ще ви споделяме като на медиен сътрудник “, добави Иван Цветанов.

Хора, които биха желали да поддържат финансово или по различен метод групировката могат да се свържат с Иван Цветанов на тел. 0886 32 47 40.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР