На 27-ми юли, директорът на ИНУ Христо Ботев“ – Плевен

...
На 27-ми юли, директорът на ИНУ Христо Ботев“ – Плевен
Коментари Харесай

ИНУ „Христо Ботев“ и Училище „Българче“ в Неапол сключиха Договор за сътрудничество

На 27-ми юли, шефът на ИНУ „ Христо Ботев “ – Плевен – Цветелин Горанов и Пепа Стефанова – шеф на Българското неделно учебно заведение „ Българче “ в Неапол, Италия, подписаха Договор за съдействие сред двете институции.



БНУ „ Българче “ е основано през 2016 година към Асоциация за българска просвета в Неапол, Италия. В него се образоват почти 400 възпитаници в присъствена, смесена и в напълно отдалечена форма на образование.

Договорът планува разнообразни взаимни действия и мероприятия във връзка с българския език, българската история, просвета и обичаи, празнувания на празници и бележити дати, обмяна на опит и положителни педагогичен практики сред колективите.



Това е вторият контракт за съдействие сред ИНУ „ Христо Ботев “ и българско учебно заведение отвън границите на страната. Първият е с Българско учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ – гр. Монреал, Канада към Канадско-български културен център „ Зорница “, с което имат огромен брой сполучливо осъществени взаимни планове.

Този тип контракти за съдействие сред институциите в България и тези, които се стараят да запазят българското, традициите и любовта към родината зад граница носят позитиви и на двете страни. Чрез взаимните действия и провеждането на разнообразни по тип мероприятия, българите в чужбина се усещат по-близо до своята татковина, а ние тук, в България, откриваме какъв брой е значимо да се съхраним, да познаваме родните обичаи, да почитаме своите герои и да пазим жив българския дух, с цел да го предаваме на поколенията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР