На 27 май в 16:55 часа е постъпил сигнал за

...
На 27 май в 16:55 часа е постъпил сигнал за
Коментари Харесай

Играчка - плачка: Детска игра завърши с опожарено старо училище

На 27 май в 16:55 часа е постъпил сигнал за пожар в някогашната учебна постройка в с. Иново, предава Българска телеграфна агенция като цитира информация на пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР-Видин. Три екипа на пожарната са взели участие в потушаването на огъня. Пламъците са унищожили покривната структура на постройката. По първични данни повода за пожара е детска игра с огън. От 8:50 часа тази заран екип огнеборци дежури на мястото, където към момента има тлеещи греди. Предстои да се извърши оглед от оперативна група на полицията, прецизират от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Кметът на Иново Павел Петров  каза, че пожарът е избухнал в съботния ден към 17 ч. в необитаемата постройка на учебното заведение в селото. Пламъците бързо са обхванали покрива на изоставената от преди близо 18 години двуетажна постройка. Три пожарни автомобила са се притекли да гасят огъня. Изгорял е напълно покривът, който е гредоред и е с повърхност към един декар. Унищожена е  и част от втория етаж. Първият етаж, където се обитават пенсионерския клуб и изборната секция не са потърпевши, посочи Петров.

Той добави, че учебното заведение е с близо 800 кв.м покрита повърхност, на два етажа и един партерен, строено тридесетте години на 20 век. От 2006 година то не е функциониращо. Имало е защита до 2015 година и оттогава е безстопанствено и се  руши, и разграбва. Кметът сподели още, че полицията и пожарната прецизират аргументите за пожара. Според неофициална информация пожарът е тенденциозен и провокиран от 10-12 годишни деца. Той е тръгнал от библиотеката, в която е имало книги.

Малко след експлоадирането на пожара, Павел Георгиев е разгласил фотоси от мястото във Facebook. 



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР