На 27 май се проведе поредното от изнесените заседание на

...
На 27 май се проведе поредното от изнесените заседание на
Коментари Харесай

„ИТН“ с изнесено заседание и среща с граждани във Видин

На 27 май се организира следващото от изнесените съвещание на Парламентарната група на „ Има Такъв Народ “ в регионалните градове, съчетани със срещи с обществеността. Този път срещата се състоя във Видин.

Иво Атанасов – депутат от област Видин показа гостите и незабавно даде опция жителите от региона да зададат своите въпроси по тематики, които ги интересуват.

На първо място беше подложен казусът със свинеферма в гр. Дунавци, община Видин. Там, на разстояние по-малко от 50 метра от къщите на живущите се обитава плантация, където все още се отглеждат сред 3500 и 4000 прасета. Хората споделиха, че миризмата, изключително през лятно време, не се търпи и не може да се живее обикновено. Стана ясно, че би трябвало да се регламентира отстоянието на сходни обекти от постройките на живущите и това не е единствено местен проблем, а проблем на цялата страна. Необходимо е и въвеждането в българското законодателство на възможни стойности и ограничавания за миризмите, а освен за замърсяване на въздуха. В редица страни в Европа има такива условия.

Пътната инфраструктура вълнува хората в цялата страна и Видин не прави изключение. След няколко въпроса по тематиката, бе разяснено положението на огромните инфраструктурни планове, както и програмата за поправки на Агенция “Пътна инфраструктура ” за 2022г. Карта с нанесените пътни прави за ремонт за всяка област е налична на уеб страницата на АПИ.

Решението на Министерски съвет за приемане на проекта за въвеждане на еврото също вълнуваше хората. Любомир Каримански посочи, че министрите на Има Такъв Народ са дали своят вот “против ”, а “Има подобен народ ” считаме, че преди каквито и да е дейности по приемане на еврото, са нужни необятни полемики и разбори на икономическата обстановка в страната и следствията, които би донесла замяната на българският лев с евро.

Липсата на задоволително и добре платени лекари, неприятното положение на лечебните заведения в региона и неналичието на здравни грижи в отдалечените и дребни обитаеми места са другите съществени проблеми за област Видин. В отговор на това стана ясно, че Има Такъв Народ готви законопроект в областта на опазването на здравето, само че повече информация за него ще бъде оповестена откакто бъде показан.

На срещата участваха и чиновници на музеите, които особено благодариха на парламентарната група на Има Такъв Народ, че съществено се застъпи за обезпечаването на спомагателни средства за музейните служащи, които на процедура избавиха музеите в страната. Бе обърнато съществено внимание на законопроекта на Има Такъв Народ за “старите столици ”. Желанието на обществеността във Видин беше неотложно да се продължи работата по закона, защото той е от значително значение, както за Видин, по този начин и за други градове в страната. Ива Митева персонално даде обещание до една седмица този проектозакон да продължи пътя към приемането му.

В свършек, Виктория Василева – основен секретар на “Има Такъв Народ ” и зам.-председател на парламентарната група – похвали новоназначения началник на регионално пътно ръководство Видин, защото пътувайки към Видин, Парламентарната група е срещнала пътни служащи, които почистват, косят и по този метод уголемяват зрителното поле на водачите, настрана от пътните платна.
“Всички тези действия всеобщо не се правиха до в този момент и пътищата ни приличаха на едни обрасли тунели без никаква видимост в завоите “, разясни Василева.

Поради огромният интерес на медиите и обществеността, срещата продължи над два часа и тридесет минути.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР