На 27 март в Scientific Reports учените от Висшето медицинско

...
На 27 март в Scientific Reports учените от Висшето медицинско
Коментари Харесай

Новият орган интерстициум и какво трябва да знаем за него

На 27 март в Scientific Reports учените от Висшето здравно учебно заведение към Университета на Ню Йорк оповестиха, че са разкрили нов орган в човешкото тяло .

Те разкриват, че пластове в тялото ни, които до момента бяха считани просто за плътни съединителни тъкани и наречени интерстициум , в действителност са свързани между тях отделения, изпълнени с течност.

Интерстициумът се разполага под кожата, към кръвоносните съдове, обвивките на мускулите, храносмилателния тракт, белия дроб и отделителната система. Затова тази конструкция има значение за функционалностите на всички органи, множеството тъкани и развиването на разнообразни болести.

Изградена от пространства, изпълнени с течност и лимитирани от здрави, само че еластични загради от колаген и еластин, структурата може да защищава останалите органи от скъсване при естественото им действие.

 Снимка 348050

Може би се питате по какъв начин се е случило по този начин , че до момента биолози и медици не са го разкрили , като се има поради изключителния прогрес на тези области в науката.

Отговорът се крие в метода, по който се изследват тъканите нормално - под микроскоп.

Но с цел да бъде прегледан даден обект по този метод, е належащо той да бъде обработен с химически субстанции. Така се извличат течностите от тестът, което в тази ситуация се е оказало и решаващо. Тъканта просто се е " сплесквала " и същинската ѝ конструкция е останала незабелязана .

Сега съществуването на интерстициума е открито посредством потреблението на конфокална лазерна ендомикроскопия, която дава опцията за микроскопско наблюдаване на живи тъкани , без структурата им да бъде нарушена или променена.

Според откривателите, потреблението на проби от течността в интерстициума може да се окаже мощен диагностичен инструмент . Мрежестата конструкция е източник на лимфа и се отича в лимфната система, а лимфата е жизненоважна за имунните кафези, виновни за възпалителните процеси. Фактът, че е изпълнена с течност и свързва органите в цялото тяло, може да изясни за какво има възможност да спомага за разпространяването на ракови кафези в организма.

Остаряването на клетките на интерстициума, покриващи преградите, може да способстват и за сбръчкването на кожата с възрастта, схванатите крака и утежняването на разнообразни болести.

Един от основните създатели на проучването - доктор Нийл Тейс (Neil Theise), споделя, че е допустимо преградите да генерират електрическо поле, когато се прегъват при придвижването на органите и мускулите и може да играят роля при техники като акупунктурата, която към този момент остава необоснован от науката способ за лекуване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР