На 27 март 2023 г. стартира подаването на документи за

...
На 27 март 2023 г. стартира подаването на документи за
Коментари Харесай

Започва подаването на документи за предварителните изпити в МУ Варна

На 27 март 2023 година започва подаването на документи за присъединяване в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „ Медицина “, „ Дентална медицина “ и „ Фармация “ и направление „ Военен доктор “, които ще се проведат на 8 април 2023 година (събота). Това оповестяват от МУ – Варна.

За трета поредна година Медицински университет – Варна дава опция и на кандидат-студентите, които желаят да се образоват по специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “, да заявят присъединяване в прелиминарен изпит по биология, който ще се организира на 22 април 2023 година (събота). В взаимозависимост от избора си, претендентите ще могат да се явят на изпит в гр. Варна, Сливен, Шумен или Велико Търново.

За първа година, на същата дата, прелиминарен изпит по биология ще се организира и за претендентите за неповторимото за страната направление „ Военна здравна сестра “.

Подаването на документи за присъединяване в предварителните изпити се прави напълно онлайн, а системата за регистрация е отворена 24 часа в денонощието. С нужните документи можете да се запознаете на.

Крайният период за подаване на документи за предварителните изпити е 5 април 2023 година в това число.

Кандидат-студентите за специалностите „ Медицина “, „ Дентална медицина “ и „ Фармация “ и направление „ Военен доктор “, явили се на предварителните изпити по биология и химия, имат право да се явят и на постоянните изпити, като наложително подават документи за присъединяване в класирането в интервала от  14 юни 2023 година до 26 юни 2023 година На 29 юни ще се проведат постоянните изпити по биология и по химия. При образуването на спортния бал се взема по-високата оценка, без значение на коя изпитна сесия е получена.

Кандидат-студентите за специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “ и направление „ Военна здравна сестра “, явили се на предварителния изпит по биология, имат право да се явят и на постоянния изпит, като наложително подават документи за присъединяване в класирането в интервала от 14 юни 2023 година до 26 юни 2023 година и от 5 юли 2023 година до 11 юли 2023 година На 14 юли ще се организира постоянния изпит по биология. При образуването на спортния бал се взема по-високата оценка, без значение на коя изпитна сесия е получена. Оценката от предварителния изпит по биология за специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “ и направление „ Военна здравна сестра “ не е балообразуваща при кандидатстване за други специалности.

От 27 март 2023 година всички, които се интересуват от предлаганите специалности и кандидатстването за тях, студентския живот, модерното и високотехнологично образование в МУ-Варна, могат да посетят онлайн платформата „ Отворени порти в МУ – Варна 2023 “. Кандидат-студентите, които желаят авансово да се ориентират и срещнат с опциите, които предлага МУ-Варна и професионалната реализация след завършването, ще имат опция да получат цялостна информация, като посетят виртуално четирите факултета към университета – Медицина, Дентална медицина, Фармация и Обществено опазване на здравето, както и Медицинския лицей и филиалите в Шумен, Велико Търново и Сливен и да прегледат образователните бази за клинично образование.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР