На 27 март 2023 г. се проведе финалната пресконференция по

...
На 27 март 2023 г. се проведе финалната пресконференция по
Коментари Харесай

ИАНМСП: Над 1500 МСП получиха подкрепа за участие в търговски мисии, бизнес форуми и конференции

На 27 март 2023 година се организира финалната конференция по план ПРОЕКТ № BG16RFOP002-2.052-0001 " Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия посредством осъществяване на търговски задачи, бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи ", изпълняван от ИАНМСП, с помощта на който над 1500 МСП получиха поддръжка за присъединяване в търговски задачи, бизнес конгреси, конференци и контакти тържища с съществена цел – развиване на наличието им на интернационалните пазари.

Двете съществени действия – образуване на търговски задачи в чужбина, и образуване на интернационалните бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи в България записва сериозен триумф преизпълнени знаци, освен това в периоди по план, който мина през пандемията от КОВИД-19 и рестрикциите за пътувания и образуване на събития, разяснява зам.-изпълнителният шеф на ИАНМСП и началник на плана Борислав Димитрачков.

" Заложените по план 750 предприятия като знак за поддръжка бяха повече от двойно надминати и успяхме да спомогнем за интераницонализацията на 1591 компании от бранша на МСП с общ бюджет от малко над 2 милиона лв. ”, разяснява координаторът на плана и шеф на дирекция " Интернационализация ” Лъчезар Петков.

" В знаците заложихме осъществяване на 15 търговски задачи, само че вярното разпределнение на бюджета ни разреши организацията на 24, в които се включиха общо 252 МСП. Подкрихме три континента – Северна Америка, Европа и Азия. Впечатляващото тук е, че над 60% чакат най-малко един контракт за експорт, а над 30% -повече от един ", добави той.

" По отношение на интернационалните събития, извършени в страната, регистрирахме 1339 МСП, които са взели присъединяване в 26 събития и над 4000 общо представители на бизнеса, институциите, бизнес организациите и интернационалните представители, които са взели присъединяване и са взаимодействали и провели срещи с МСП ”, разяснява още Петков.

В срещата се включиха и представители на бизнеса, които показаха част от директните резултати от присъединяване си в деянията, проведени от ИАНМСП:

" Благодарение на комерсиалната задача в Съединени американски щати с присъединяване на водещото финтех събитие в света Money 20-20, бяхме видяни и за първи път следващата година ще има български панелист на събитие от подобен мащаб ”, разяснява Георги Пенев, изп. шеф на Българската финтех асоциация.

" Благодарим на ИАНМСП, че върна назад Англия на картата за интераницонализация на МСП с помощта на задачите извършени там и събитията, проведени тук с фокус Острова ”, разяснява от своя страна ръководителят на Британо-българската бизнес асоциация Елена Йорданова.

Гергана Андреева, изпълнителен шеф на Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика (БНАЕМПК), съобщи благодарността от страна на бранша на козметиката към ИАНМСП и изключително към модерната политика по осъществяване на търговски задачи, организацията им и резултатите от тях.

Проект № BG16RFOP002-2.052-0001 " Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия посредством осъществяване на търговски задачи, бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи " е финансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР