На 27 февруари Coinbase обяви, че ще прекрати търговията с

...
На 27 февруари Coinbase обяви, че ще прекрати търговията с
Коментари Харесай

Coinbase ще спре търговията с Binance USD

На 27 февруари Coinbase разгласи, че ще приключи търговията с Binance USD (BUSD) от 13 март след регулаторен надзор от страна на SEC.

Според актуализация на Coinbase от 27 февруари 2023 година американската криптоборса не предлага никакви двойки за крипто търговия с BUSD –  като се изключи BUSD/USD в някои райони. Двойката с щатския $ обаче не е налична на някои места, в това число в Ню Йорк и Германия.

Според CoinGecko, Coinbase съставлява единствено 0.01% от общия размер на търговията с BUSD/USD. Най-разпространената комерсиална двойка, BUSD и Биткойн (BTC), е налична единствено на няколко тържища, в това число на Binance.

Като се има поради регулаторният напън, на който е подложена BUSD, прекъсването на търговията съставлява самодеен ход от позиция на Coinbase, съгласно Тимъти Крейдъл, шеф по регулаторните въпроси в Blockchain Intelligence Group.

Този ход на Coinbase следва издаването на от страна на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) на Paxos, в което се твърди, че BUSD е скъпа книга.


 


В резултат на това Paxos отстрани  стабилната монета. Крейдъл предвижда, че други американски тържища евентуално ще последват образеца на Coinbase през идващите няколко седмици.

USDC, която Coinbase започва през 2018 година дружно с Circle посредством консорциума Centre, е втората по величина постоянна монета след Tether (USDT) и не е била обект на обществено следствие от страна на SEC от основаването си. Според Circle и Coinbase нито една от фирмите не е получила Wells Notice по отношение на USDC .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР