На 27 август 2018г., в хода на провеждане на специализирана

...
На 27 август 2018г., в хода на провеждане на специализирана
Коментари Харесай

Спипаха ментета за 700 бона от Златни пясъци

На 27 август 2018г., в хода на осъществяване на профилирана полицейска интервенция по линия на противопоставяне на разпространяването на артикули, които са обект на предпазена комерсиална марка по смисъл на Закона за марките и географските означения, чиновници от бранш „ Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна са направили полицейска инспекция в два търговски обекта (магазини за дрехи) намиращи се на комерсиална алея в к. к. „ Златни пясъци”. Това оповестиха от ОДМВР – Варна.
Магазините се стопанисват от компания с шеф И. И., на 60 година, от Ямбол, неосъждан. Установено е, че в обектите са изложени за продажба най-вече артикули, носещи името или логото на международно известни предпазени търговски марки, които в съответния случай се популяризират без изискуемото по закон единодушие на притежателя на марката.
Констатациите и събраните материалите са докладвани на дежурния прокурор в районна прокуратура – Варна. Срещу шефа на сдружението И. И. по случая има формирано Директива за птиците за осъществено закононарушение по чл.172б от Наказателен кодекс – „ ((1) Който без единодушието на притежателя на изключителното право употребява в комерсиалната активност марка, индустриален дизайн, вид растение или порода животно, обект на това извънредно право, или употребява географско обозначение или негова реплика без правно съображение, се санкционира с отнемане от независимост до пет години и с санкция до пет хиляди лева). “
Иззети са близо 4600 броя артикули на приблизителна стойност 715 000лв. Работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР