На 27.09.2022 г. (вторник) от 10:00 часа, Национална служба за

...
На 27.09.2022 г. (вторник) от 10:00 часа, Национална служба за
Коментари Харесай

Семинар и демонстрация за земеделски стопани в Кюстендил

На 27.09.2022 година (вторник) от 10:00 часа, Национална работа за препоръки в земеделието (НССЗ) с поддръжката на Звеното за ръководство на Национална селска мрежа (ЗУ на НСМ) и план NEFERTITI,организират заключително събитие, осведомително - обучителен семинар с проява на тематика „ Основни резултати по план НЕФЕРТИТИ и проява на положителни практики за растителна отбрана и наторяване при развъждането на ябълки “.

Събитието е отворено за всички искащи да вземат участие - аграрни стопани, научни служащи, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтригувани лица в региона на земеделието.

Цел на семинара-демонстрация:

Представяне на главните резултати по план NEFERTITI в това число по отношение на създадения Комплект за образование за образуване на демонстрационни събития в земеделските стопанства (FarmDemo Training Kit) и основаната по плана мрежа от демонстрационни и пилотни ферми, имащи за цел възстановяване на обмена на познания и взаимното образование сред участниците в демонстрационните събития, както и за дейно внедряване на нововъведения в земеделието посредством осъществяване на демонстрации на нови технологии и техники по разнообразни аграрни тематики. Друга цел на събитието е запознаване на земеделските стопани и съветници с положителни практики за растителна отбрана и наторяване при развъждането на ябълки.

Място на осъществяване:

a) теоретична част - гр. Кюстендил, Парк – хотел „ Кюстендил ” (ул. „ Калосия “ 19). Теоретичната част ще се излъчва и онлайн посредством платформата ZOOM ;

б) демонстрационна част - стопанството на земеделска компания „ МАК ФРЕШ ФРУТС “ ООД - землището на с. Лозно, общ. Кюстендил.

Начален час на събитието: 10.00 часа

Краен час на събитието: 15.00 часа

Участието в събитието е гратис и е без предварителна регистрация за участниците на място. За участниците онлайн е нужна предварителна регистрация на следния линк: https://forms.gle/2cbWG1uP17E6XYzJA.

Линк за достъп: https://us06web.zoom.us/j/84529373429,

ID за семинара:.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР