На 27.09.2022 г. в Тракийски университет – Стара Загора се

...
На 27.09.2022 г. в Тракийски университет – Стара Загора се
Коментари Харесай

Представители на японския университ Ямагата посетиха ТрУ – Стара Загора

На 27.09.2022 година в Тракийски университет – Стара Загора се организира работна среща с представители на Университета Ямагата, Япония.

Визитата е с опознавателна цел, както и с желание за пускане на съдействие сред двата университета.

Гостите Проф. Хидеки Мураяма – декан на Аграрния факултет на Университета Ямагата, господин Акира Кокецу – вицепрезидент на Университета Ямагата, Г-жа Акико Игая – президент на Японо-Българската фондация и два пъти притежател на медал Стара Планина и господин Владимир Канев – локален представител на JETRO (Japan External Trade Organization) бяха посрещнати от ректора на Тракийския университет проф. доктор Добри Ярков и основния секретар доцент доктор Ани Златева. Ректорът изрази подготвеност за поддръжка за подписване на контракти на университетско равнище.

Срещата продължи в Заседателната зала на Тракийския университет, където се причислиха представители на Ректорското управление и на Аграрния факултет:

деканът проф. доктор Димитър Панайотов и преподавателите проф. доктор Евгений Райчев и проф. доктор Стефка Атанасова, които имат открити дългогодишни контакти с университети в Япония.

Университетът Ямагата се намира в североизточната част на Япония, в регион с живописна природа, където студентите могат да водят здравословен метод на живот с по-ниски разноски в сравнение с в огромните градове като столицата Токио. Обучението се прави в 6 факултета, ситуирани на 4 кампуса. Към април 2022 година в университета се образоват над 250 задгранични студенти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР