На 27.09.2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал автобус с 24

...
На 27.09.2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал автобус с 24
Коментари Харесай

Задържаха румънец за контрабанда на златни накити за 146 970 лева

На 27.09.2022 година, на ГКПП-Капитан Андреево дошъл рейс с 24 пасажери.

Той се движел по линията от Турция за Румъния. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство и пътуващите в него лица били селектирани за щателна митническа инспекция.  При осъществяването й чиновник на Агенция „ Митници “ забелязал, че един от пасажерите – Ф.Д., на 28 година, румънски жител,  се опитал да се отклони. При изработен персонален обзор митническите чиновници намерили 10 картонени кутии, укрити в подложен на кръста му разтеглив колан. В тях имало произведения от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, огърлици и обици. Според експертизата на вещото лице откритите 1633 грама бижутерийни произведения били от 14-каратово злато и на обща стойност 146 970 лв..

Контрабандните златни украшения са арестувани.  По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково на Ф.Д., на 28 година, румънски жител, е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ” с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура гр. Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР