На 27.03.22 г. в град Етрополе бе открит обновеният общински

...
На 27.03.22 г. в град Етрополе бе открит обновеният общински
Коментари Харесай

Официално бе открит обновеният общински пазар в Етрополе

На 27.03.22 година в град Етрополе бе открит обновеният общински пазар.

Проектът „ Реконструкция, рационализация и създаване на нова визия на Общински пазар – гр. Етрополе (Малкия пазар) “ е финансиран с целеви средства на стойност 598 849 лева, отпуснати с Постановление на Министерски съвет № 208/13.08.2020 година

Целта на плана и предвижданията за пазара са да действа в два режима: В пазарни дни като общински пазар и през останалото време като градски площад. Общият брой на сергиите е 82.

Програмата по формалното разкриване на пазара стартира с водосвет за здраве, отслужен от Отец Огнян.

След това думата бе дадена на кмета на община Етрополе, господин Димитър Димитров, който честити на етрополци новата облага и прикани за по-високо гражданско съзнание и запазване на пазара.

След обръщението си градоначалникът дружно с Председателя на ОбС- гр. Етрополе, господин Марин Маринов, прерязаха трикольорната лента и по стародавна българска традиция бе плиснато менче с вода. Програмата продължи с осъществявания на танцьорите от Танцов отбор „ Балканска младост “, с началник госпожа Калинка Пушкарова и музикантите от Народен оркестър към НЧ „ Тодор Пеев “ – гр. Етрополе.

            На събитието участваха още зам.-кметът на общината, госпожа Станка Димитрова, общински съветници, чиновници на администрацията и доста жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР