На 26 юни се проведоха дискусии и публично обсъждане за

...
На 26 юни се проведоха дискусии и публично обсъждане за
Коментари Харесай

Русенци очакват през есента актуализирана транспортна схема

На 26 юни се организираха полемики и обществено разискване за правенето на актуализация на Общинската транспортна скица за транспорт на пасажери, обслужваща градските линии и тези до околните обитаеми места на Община Русе.
Информация за свършеното и за идните стъпки направиха заместник-кметът по европейско развиване и началник на план „ CIVITAS ECCENTRIC – Иновативни решения за устойчива подвижност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без нездравословни излъчвания в градските центрове “ доктор Страхил Карапчански, шефът на дирекция „ Европейско развиване “ инж. доктор Никола Кибритев и шефът на Компанията за мобилно обмисляне и консултиране от Будапеща „ Мобилисимус “ Андраш Екеш. В разискванията с жителите участваха и изпълнителният шеф на „ Общински превоз “ АД Александър Георгиев, транспортни оператори в града и специалисти от дирекция „ Екология и превоз “.
След едногодишните експертни изследвания бяха показани съответни решения по въпроси, касаещи укрепване на услугата в зоните с по-голямо търсене; опазване на броя пасажери и привличането на нови; основаване на по-удобна мрежа за потребителите и на лесни за схващане разписания; планиране на надеждна и комфортна транспортна система. Присъстващите се срещнаха с примерни визуализации на придвижването на линиите, както и с модели на написания и направления. 
„ Решението за актуализацията на транспортната скица на Русе се случва в най-подходящото време и това дава опция за осезаемо възстановяване на обществената транспортна система “, разясниха експертите от „ Мобилисимус “. Те споделиха директните изгоди от актуализацията, които се показват в основаването на благонадежден и наличен обществен превоз с по-добро покритие, допълващи се тролейбусни и автобусни мрежи, по-добра връзка сред другите елементи на града и по-добра осведомителна система с настояща информация.
„ Това е огромна и чакана от всички русенци промяна в интерес на градския превоз, която да дава отговор на потребностите на хората “, съобщи доктор Карапчански. Участниците показаха своето мнение по отношение на препоръчаната нова транспортна скица на Общината, а получените мнения и рекомендации ще се проучват и вземат под внимание при крайния вид, който ще се одобри от Общински съвет – Русе през септември.
През идната седмица създаването ще бъде оповестена на Община Русе, като всички заинтригувани жители ще имат опция да се срещнат с новите автобусни и тролейбусни линии и да изпратят своите мнения, въпроси и оферти до администрацията.
Дискусиите и разискванията се организираха по контракт: „ Актуализация на общинската транспортна скица на Община Русе “, финансиран от интернационалния план „ CIVITAS ECCENTRIC - Иновативни решения за устойчива подвижност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без нездравословни излъчвания в градските центрове “, по Програмата за научни проучвания и нововъведения на Европейски Съюз „ Хоризонт 2020 “ и от
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР