На 26 юни (събота) от 13:00 ч. в София ще

...
На 26 юни (събота) от 13:00 ч. в София ще
Коментари Харесай

Да запазим българщината - шествие на националната гордост и родолюбие на 26 юни

На 26 юни (събота) от 13:00 ч. в София ще се организира огромно събитие, отдадено на 1340 години от основаването на Дунавска България.
Заедно с нас ще бъдат музиканти, национални ансамбли и известни персони, които ни симпатизират.
Шествието ще стартира от пл. Народно заседание, жълтите павета пред Министерски съвет, ще завие наляво около Съдебната палата, след което ще продължи по бул. „ Витоша ", ще излезе на НДК.
" Тази година, някъде във времето сред май и юни, се навършват тъкмо 1340 години от мирния контракт, с който Дунавска България е интернационално приета. Държавата ни естествено е много по-стара, само че годината 681 трайно се е наложила като знакова в българската история.
Знакова, знакова, какъв брой да е знакова? Никой с изключение на нас от Възраждане не се сети за тази годишнина. Тук оправданието избори, акции, вируси не важи. Просто в този момент берем плода на десетилетното безхаберно отношение към нашата история.
Само че ние от Възраждане помним. И тъй като помним, на 26 юни организираме голямо шествие в София. Започваме от 13 ч., като се събираме пред постройката на Народното събрание (като знак на държавността), и продължаваме по централните улици на столицата до лъва пред НДК, символизиращ българския народен блян. Призовавам всеки, който ще пристигна на 26 юни, да си носи националното знаме. Нека залеем българската столица с български флагове! Нека покажем почитание и респект към великите си предшественици и да се надяваме, че ще успеем най-малко малко да се доближим до техните каузи! Защото изборите идват и си отиват, само България остава! ", разяснява доктор Костадинов - ръководител на Възраждане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР